Karadenizin Doğasıyla Meşhur Kaçkar Sıra Dağları

Doğa Severlerin Seyahat Programlarında İlk Olarak Ziyaret Ettikleri Yer Olan Kaçkar Dağları

Güzel Türkiye nin her köşesi farklı bir cennet konumunda olmasından dolayı bu gezimizde sizlere Karadeniz in en önemli doğasına sahip Kaçkar sıra dağlarından izlenimlerimizi paylaşacağız. Özellikle Karadenize ziyarete gelen misafirlerin bu bölgeyi de gezi listelerine eklemesini tavsiye ederiz. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden sizlere Karadeniz in meşhur Kaçkar sıra dağlarından kısa kısa bilgiler vererek bölge hakkında ön bilgi almanızı sağlayabiliriz.

karadeniz0

Kaçkar sıra dağlarının zirvesi Karadeniz in 3 ilinin sınırlarının kesiştiği konumuyla büyük bir alana sahiptir. Bu sıra dağlara en yakın ve tırmanış için en uygun olan yer Rize den olduğunu öğreniyoruz. Bizlerde gezi rotamızı Rize den başlatarak bu doğa harikasını yerinde görmenin heyecanı ile gezimize başlıyoruz. Kaçkar sıra dağlarının bir diğer önemli kısmı da deniz kenarında oturarak 4000 metrelik yüksek dağ kütlesini seyredebiliyor olmanızdır.

karadeniz2

Karadeniz için bir doğal güzellik olan Kaçkar sıra dağları toplamda 2100 çeşit bitki türüne sahip korunma altına alınmış doğal mirasımızdır. Aynı zamanda Egzotik bir tırmanış özelliğine sahip olan Kaçkar sıra dağları Türkiye sınırları içerisinde en çok yeşil ormanlık alanına sahip olma özelliği taşımaktadır. Ayder yaylalarının üzerinden 2 saatlik bir yürüyüşün ardından Boğa çayırı adı verilen 2900 metre yükseklikteki kamp alanına nihayet varıyoruz.

karadeniz3

Her ne kadar yorucu gibi gözükse de bu atmosferde kendinizi daha zinde hissediyorsunuz ve zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile değilsiniz. Kamp alanından zirveye doğru tırmanış ortalama 8 saatlik bir zaman aldığından biz gezimizi kısa tutuyoruz ve sadece 2900 metre yükseklikteki kamp alanında son buluyoruz. Burada bizlere rehberlik eden doğa severlerin bizlere bölge hakkında verdikleri bilgiler doğrultusunda zirvenin çok daha tehlikeli ve zor olduğunu öğreniyoruz. Genellikle zirveye profesyonel dağcılar belirli ekipmanlar eşliğinde ulaşabiliyorlar.

karadeniz4

Türkiye de bir eşi daha bulunmayan Kaçkar sıra dağlarında kamp alanında son bulan yolculuğumuz Tropikal ormanların muhteşem görüntüsü eşliğinde turumuzu sonlandırıyoruz. Burada daha bölgeyle ilgili anlatılacak çok fazla detay yer almaktadır. Bu nedenle sizlere kısaca bölge hakkında bilgi vererek bu bölgenin ne denli güzel olduğunu anlatmak istedik. Doğa severlerin kesinlikle Kaçkar sıra dağlarını görmeleri ve bu atmosferi yaşamalarını tavsiye ederiz. Diğer gezi programlarımızda sizlerle tekrar görüşmek üzere…

karadeniz5

Etiketler
Online Rezervasyon