Sapancanın Bir Başka Yüzü İstanbul Dere Köyü

Doğanın Yer Yüzüne Armağan Ettiği İstanbul Dere Köyü /Sapanca

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde doğa severlerin sezonu başlamıştır. Bizler de bu yazımızda Türkiye nin cennet köşesi olarak bilinen Sapanca hakkında detaylar ve özellikle İstanbul dere Köyü, şelaleleri hakkında bilgi vereceğiz. Bu bölgenin önemli özelliklerinden biride endemik bitki türüne sahip olması ve doğanın tüm özelliklerini yansıtmasıdır. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden İstanbul dere köyü hakkında izlenimlerimizi sizlerle paylaşalım.

sapanca1

Cennet köşe olarak adlandırılan Sapanca, İstanbula 2 saat uzaklıkta güzel bir hafta sonu geçirebileceğiniz imkanlara sahiptir. Büyük şehirlerin stresli ve karmaşasından kurtulup bol oksijen dolu havası ile İstanbul dereyi ziyaret edebilirsiniz. Burada yer alan göl kıyısında yürüyüş yapabilir, şelalelerin insanı rahatlatan sesiyle kendinizi doğaya teslim edebilirsiniz. Bu bölgeye ulaşımda yürüyerek veya merkezde yer alan tur firmalarından bisiklet kiralayarak ulaşabilirsiniz.

sapanca2

Burada özellikle hafta sonu gidebileceğiniz İstanbula en yakın yer olmasından dolayı Sapanca İstanbul dere köyünü tercih ediyoruz. Hem ulaşım kolaylığı açısından hem de farklı ortamı ile bizleri kendine hayran bırakan İstanbul dere köyü, hafta sonları dolup taşmaktadır. Yeşilin bolluğu ve şelalelerin doğal görüntüsü bizleri bu bölgeye hayran bırakıyor. Şelaleye yakın konumda yer alan çay bahçeleri ve dinlenme alanlarında biraz soluklanabilir ve doğanın sesine kulak verebilirsiniz.

sapanca3

İstanbul dere köyünde yapılabilecek bir çok aktivite yer almaktadır. Bunlar arasında Atv kiralayabilirsiniz, trekking yapabilirsiniz, doğa sporları için oldukça elverişli şelalelerde aktivitelere katılabilirsiniz. Bana soracak olursanız en güzeli doğaya kendinizi bırakıp kuş sesleri eşliğinde güzel bir hafta sonu geçirmenizdir. Burada en güzel yapılabilecek aktiviteler arasında nefes açıcı egzersizler yapıp güzel bir gün geçirebilirsiniz.

sapanca4

Bu eşsiz güzellikteki doğa içerisinde nasıl vakit geçtiğini anlamadan gün sonuna yaklaşıyoruz. Köy halkının sıcak kanlı tavırları ve doğanın misafirperver yaklaşımı eşliğinde günü noktalıyoruz. Buradan kopmak oldukça zor olsa da dönüş yoluna hareket ediyoruz. Sizlere özellikle tavsiyem günün erken saatlerinde buraya gelmenizdir. Çünkü zaman o kadar çabuk geçiyor ki birçok aktiviteden eksik kalarak günü tamamlıyorsunuz. Umarız güzel bir hafta sonu için sizlere alternatif olabilecek bu doğal güzelliği anlatabilmişizdir. Sonraki gezilerimizde görüşmek üzere…

sapanca5

Etiketler