Hem Eğlenir Hem Dinlenirim Diyenler İçin Ayvalık Keşfimiz Başlıyor

Dillere destan denizi, bol oksijenli havası, yemyeşil doğası ve altın sarısı kumları ile Ayvalık...

Bugünkü rotamız en gözde tatil yerlerimizden olan Ayvalık. Nereden başlasam bilemiyorum. Anlatacak o kadar çok şey var ki... Temiz havası, ışıl ışıl kumsalı, yosun kokulu mis gibi temizi, eğlenceli aktiviteleri, tarihi yerleri kısaca bir tatilden beklediğiniz her şey mevcut Ayvalıkta.

PPP

En çok ilgimi çeken Taş Evlerden bahsetmek istiyorum. Yıllardır eski medeniyetlere ev sahipliği yapan bölge, kültürlerin etkileşimi sonucu buraya özgü farklı bir mimari katmış. Rum mimarisi ile inşa edilen evler gerçekten de görebileceğiniz ender yapılardan. Kentleşmenin ilk adımı diyebileceğimiz yerleşim, daracık sokaklardan oluşuyor. 

tasev

Tatil sürecinde uğramanız gereken, en çok merak uyandıran turistik yerlerden biri de Şeytan Sofrası. Yerli olsun, yabancı olsun bir çok ziyaretçi görebilirsiniz etrafınızda. Doğal güzelliği bir yana, güneşin batışını da izleyebileceğiniz çok özel bir alan burası. Fotoğraf makinesi ile harikalar yaratabilirsiniz. 

sofra

Gelelim dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajına. Burada bir konaklama tesisinde yer ayırtmaya karar verdim. İncecik kumsalı tertemiz sakin denizi büyüledi beni. Ayrıca bu plajın kumu dünyada tek. Özelliği de vücuda yapışmıyor oluşu. Sezonda gelecekler için çok kalabalık oluyor Ağustos ve Eylül ayları sakinlik sevenler için daha ideal. Sahil boyunca dondurmacı ve atıştırmalık yiyecek satan şirin yerler var. Akşam yürüyüşleri böylece keyifli olabiliyor. 

kara

Ayvalık tarihi değerleri ile de ünlü. Yolumuzu Cunda da yer alan Taksiyarhis Kilisesine çeviriyoruz. Bu Rum Ortodoks Kilisesinin tarihi 1844 yılına dek uzanıyor. Zaman içerisinde tahribata uğrasa da restore edilen kilise günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Giriş ücretleri oldukça makul tabii ki müze kartı olmayanlar için. Müze kartı olanlar ücretsiz girebiliyor. Araç ile gidecekseniz Cunda ile Ayvalık arası 20 dakika sürüyor.

kilise

Taksiyarhis Kilisesine gelince Cunda Adasını gezmemek olmaz elbette. Mavi Tur olarak adlandırılan tekne turları ile adanın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Çok hareketli olan bölgede, akvaryumu andıran denizi ile ünlü Ortunç Koyunda dalış yapabilir, Aşıklar Tepesinde muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Ayvalık Tostu ile Susurluk Ayranı her ne kadar gözde olsa da, Papalina Balığının yanında ot salatasını denemeden dönmeyiniz.

ortunc

Etiketler