Türkiye ve Dünya'nın en ünlü mimari eserlerinden olan camilerimizi yakından tanıyalım

Yurtdışından gelen birçok turist için cazibe merkezi haline gelmiş ünlü camilerimiz

Blogsever arkadaşlar tekrar merhaba. Sizlere hem kültürel hem de tursik gezilerimden birçok enstantene yazmışımdır. Paylaştığım bütün deneyimlerim sizlerin iyi bilgiye erişmenizi sağlamaktır. O yüzden elimden geldiği kadar hem kültür turu hem de turistik gezi yapmaktayım. Sizlerin sayesinde ve verdiğiniz desteklerle her türlü organizasyonumu en iyi şekilde şekillendirmekteyim. Bugünkü yazıma ise her zamankinden biraz daha farklı bir konuya el atmak istiyorum. 


cami_1

Ülkemizin dini yönden ve turizm açısından görsel ve ruhani bir yanı olan camilerimizden bahsetmek istiyorum. Kültürel ve farklı bir mozaik içeren camilerimiz hem islam ülkelerinde hem de dış ülkelerden gelen misafirlere turistik ve ibadet yönünden hizmet etmektedir. Turizm açısından da önemli bir görev üstlenen camilerimiz, hem gelen turiste görsel bir şölen sunarken hem de müslümanlığın manevi dünyaya nasıl hizmet ettiğini göstermektedir.


cami_2

Türkiye'de gezip görebileceğiniz mimarisiyle ünlü birçok cami bulunmaktadır. Bu camilerin birkaçı; Ulu Camii Bursa, Kurtuluş Camii Gaziantep, Terzibaba Camii Erzincan, Karakaş Camii Antalya, Şakirin Camii İstanbul, Kocatepe Camii Ankara, Ayasofya Camii İstanbul, Selimiye Camii Edirne, Sultan Ahmet Camii İstanbul, Süleymaniye Camii İstanbul Türkiye'de bulunan en ünlü camiler arasındadır. Mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. 


cami_3

Mozaik ve desenleriyle bu camiler günümüzde önemli yerlere sahiptir. Birçok turistin hem gezi hem de ibadet için kullandığı bu yerler, Türkiye eşi benzeri olmayan eserler arasında bulunmaktadır. Kadir gecelerinin vazgeçilmez camileri arasında olan bu ünlü camiler, Dünya üzerinde bulunan müslüman veya diğer dinlere mensup olan birçok misafirin ilgi odağı halindedir. Özellikle Kadir gecelerinde canlı olarak televizyonlarda bu camilerin ihtişamını görme şansına erişebilirsiniz. Ama benim dileğim her zaman canlı olarak görmeniz.


cami_4

Sadece Türkiye'de değil, Dünya'da da ünlü bir cazibe merkezi olan Edirne Selimiye Camii, Mimar Sinan tarafından günümüze bırakılan en ünlü eserlerindendir. Mimar Sinan'ın ''bu benim ustalık eserimdir'' dediği Selimiye Camii'ne yurdun ve Dünya'nın birçok yerinden birçok ziyaretçi akın akın gelmektedir. Bir Dünya mirası olan Selimiye Camii, ileri nesillere bırakılan nadide eserler arasındadır. Bir haftasonu bu ihtişamlı eseri görmeye mutlaka gidin ve fotoğraflandırın.


cami_5

Etiketler
Online Rezervasyon