Bursanın İncisi Oylat Kaplıcaları

Türkiyede Önemli Turizm Merkezleri Arasında Yer Alan Oylat Kaplıcaları..

Türkiye sınırları içerisinde tatil olanakları bakımından çok fazla alternatif bulunmaktadır. Özellikle Bursa da yer alan Oylat bölgesi hem sağlık anlamında hem kültürel özellikler bakımından ziyaretçilerine tüm olanaklarını sunmaktadır. Bu yazımızda sizlere Bursa da yer alan Oylat hakkında kısa bilgiler aktararak sizlere sağlık turizmi ile ilgili bilgiler aktaracağız. Umarım sizlerde bu tarihi ve doğal güzelliklere sahip Oylat kasabasını ziyarete gelirsiniz.

oylat1

Bursa İnegöl ilçesine 17 km mesafede yer alan Oylat mağarası ve kaplıcaları ziyaretçilerine bol yeşillikler içerisinde ağırlamaktadır. Bölgede kayalıklar üzerine kurulu olan çok sayıda mağara ve tarihi mekan bulunmaktadır. Ziyaret ettiğimiz esnada bu doğal görüntüyü yerinde görerek kültürel bilgilerimizi tazelemiş oluyoruz. Oylat mağarası Hilmiye köyünün güney kısmında kanyonun son bulduğu noktada yer almaktadır. Ulaşım olarak kaplıca bölgesine ve mağaranın olduğu kısma karda araç ile ulaşım mümkündür.

oylat2

Oylat mağarası ile ilgili bilgi aktarmamız gerekirse burada edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Oylat mağarası, 665 metre uzunluğunda ve menderesli bir görünüme sahiptir. Mağara 2 bölüme ayrılmakta olup giriş kısmı büyük çöküntü salonuna kadardır. Bu bölüm mağara içerisinde dar odacıklardan oluşmaktadır. En kısımları dar olup tavan yüksekliği 15 metre civarındadır. Dev kazan ve damlataş havuzları görünüm olarak odlukçu büyüktür. Burada gezimiz esnasında doğal atmosferi ve devasa görüntüsü ile bizleri kendine hayran bırakmaktadır.

oylat3

Oylat mağarası içerisinde çok sayıda canlı türünün de yaşadığı bilinmektedir. Bunlar içerisinde bin ayaklılar, yarasalar, kelebekler, başlıca canlı türlerindendir. Oldukça yorucu bir gezi programı olsa da ziyaretimiz esnasında buranın büyülü atmosferinde yorgunluğun farkında olmadan ziyaretimizi sürdürüyoruz. Burada yöre halkının desteğiyle servis edilen yiyecek ve içeceklerin tadına bakarak da yöresel lezzetleri yerinde görebilirsiniz.

oylat4

Bursa Oylat ziyaretimizde Oylat mağarası hakkında kısa bilgiler aktardık. Özellikle bu bölgeyi tanınır hale getiren Oylat kaplıcaları da sağlık turizmine hizmet etmektedir. Kaplıca içerisinde konaklama yaparak termal kaynak sularını kullanabileceğiniz. Birkaç otel yer almaktadır. Burada hem konaklamalarınızı gerçekleştirebilir, dilerseniz de günü birlik termal tesisleri kullanarak dinlenebilirsiniz. Biz burada gezimizi noktalıyoruz. Sonraki programlarımızda görüşmek üzere…

oylat5

Etiketler
Online Rezervasyon