Ankaradan Hafta Sonu Gezi Rotası: Eskişehir

Doğası ve Tertemiz Havası, Bunun Yanında Destinasyon Merkezleri ile Eskişehir...

Birçok seyahat sitesinde Eskişehirle ilgili gezi yazıları ve yapılacak şeylerle ilgili yazı bulabilirsiniz. Özellikle bu yazımızda sizlere farklı bir bakış açısı ile Eskişehir de gezip gördüğümüz yerlerden ve izlenimlerimizden bahsedeceğiz. Özellikle Ankara da oturuyorsanız hafta sonları küçük kaçamaklar yaparak kendinize vakit ayırabilir ve güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Böylelikle şehrin stresli ve yorucu ortamından biraz da olsa uzaklaşabilirsiniz.

eskisehir1

Ankara nın yenilenmiş Tren garından yolculuğumuza başlayabiliriz. Özellikle Ankara da yeni yapılan tren garında Avm ve tren garı iç içe muhteşem bir görünüme sahip. Hızlı tren ile Ankara dan Eskişehire ortalama 1 saat 15 dakikalık keyifli bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Eskişehir in merkezine yakın konumda yer alan Eskişehir tren garına varıyoruz. Hiç zaman kaybetmeden Eskişehiri tanımaya başlayabiliriz.

eskisehir2

Türkiye nin en popüler şehirleri arasında yer alan Eskişehir de özellikle turistik gezilerinde düzenlendiği Odun Pazarı Evlerini ziyaret ediyoruz. Burada yer alan Odun Pazarı Evleri tarihi atmosferi ve renkli görüntüsü ile adeta ziyaretçilerini büyülemekte. Dar sokaklar boyunca 3 katlı bir yapıya sahip olan bu evler hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlar ve konaklama yapabileceğiniz pansiyonlar olarak da kullanılmaktadır. Buradan yakınlarınıza veya arkadaşlarınıza hatıra olarak hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

eskisehir3

Odun pazarı evlerindeki kısa bir molanın ardından Kurşunlu Camii ve Külliyesine doğru şehrin içinden doğal ortamı eşliğinde hareket ediyoruz. Burada dikkatimizi çeken şehir merkezi yoğun bir kalabalığa sahip olmasına rağmen düzenli ve sessiz bir ortama sahip. Kurşunlu Cami Kanuni Sultan Süleymanın vezirlerinden olan Çoban Mustafa tarafından yaptırılmış ve 1525 yıllarının önemli eserleri arasında Odun Pazarı ilçesinde yer almaktadır. Uzun yıllar Cami ve Külliye olarak hizmet veren Kurşunlu Cami, günümüzde turistik gezilerin yapıldığı mekan olarak da ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Külliyenin dış kısımdaki bölümleri el sanatları çarşısı, cam üfleme atölyeleri olarak dükkanlar yer almaktadır.

eskisehir4

Şehrin merkezine yakın konumda yer alan ve Türkiye nin önemli sanatsal değerleri arasında yer alan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesini geziyoruz. 2013 yılında açılan bu müzede yaklaşık 160 Balmumu heykeli ve Kurtuluş Savaşından bazı objelere de yer verilmiştir. Özellikle burada dikkatimizi çeken Türk sinema oyuncularının olduğu bölüm oluyor. Bal mumu heykelleri arasında Kemal Sunal, Barış Manço, Şener Şen, Cüneyt Arkın gibi sanatçıların heykellerinde resim çekilmeyi unutmayın. Buradan Porsuk çayındaki kısa bir molamızın ardından tren saatimizin gelmesiyle Ankara ya tekrar dönüyoruz. Bir sonraki gezimizde sizlere farklı merkezlerden bahsedeceğiz.

eskisehir5https://www.otelfiyat.com/media/blog/blog_icerik/662363eskisehir5.jpg

Etiketler
Online Rezervasyon