Kayısı Ağaçlarının Çevrelediği Malatya İli

M.Ö 8 binli Yıllara Kadar Uzanan Tarihi Geçmişi İle Malatya İlinde Yolculuk

Farklı destinasyon merkezlerinden sizlere en güzel yerleri ve yapabileceğiniz aktivitelerden bahsederek gezi listelerinize yön veriyoruz. Yine sizlere gezerken keyif aldığımız yerler arasında önemli bir yere sahip olan Malatya ilinden bahsedeceğiz. Burada gezimiz esnasında çok sayıda tarihi noktaya uğradık ve çeşitli noktalarda mola vererek Malatya nın tarihi ve kültürü ile ilgili bilgiye sahip olabilirsiniz.

mlt1

Bazı şehirlerimizi anlatmak için daha büyük ve bilinir şehirlerle benzetme yapılarak anlatılmaya çalışılır. Malatya ili kendine özgü özellikleri ve tarihi dokusu ile bizleri adeta zamanda yolculuğa çıkarmaktadır. Malatya iline geldiğinizde buranın ne kadar güzel olduğunu ve eşsiz güzelliklere sahip olduğunu görebilirsiniz. Malatya ili sınırları içerisinde başka ilde bulamayacağınız özellikler ve Malatya ya özgü destinasyon merkezleri ile başka hiçbir ile benzememektedir.

mlt2

Malatya ilinde tarihi güzellikleri yanı sıra bünyesinde barındırdığı dünyaya nam salmış kayısı meyvesi ile adını duyurmayı başarmıştır. Burada yaptığımız gezi esnasında çok sayıda kayısı ağaçları ve yemyeşil çevresi eşliğinde seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tarihi geçmişi o kadar eskiye dayanmasından dolayı bölgede çok sayıda tarihi mekan , camiler, müzeler yer almaktadır. Malatya seyahatlerinizi bir güne sığdırmak mümkün değil. Bu nedenle biz bir gece de konaklama yaparak Malatya yı baştan başa dolaşmayı hedefliyoruz.

mlt3

Doğu Anadolu ya seyahat planlayan gezginlerin ilk durağı Malatya dan geçmektedir. Ticari açıdan da büyük bir öneme sahip olan Malatya ili antik çağlarda da ticarin en yoğun yapıldığı bölgelerden biridir. Tarihi İpek Yolu ve Kral yolu da yine Malatya üzerinden geçmektedir. Tarihi o kadar eskiye dayanır ki M.ö 8 binli yıllara dayandığı belirtilmektedir. Döneminde Asur, Hiti, Pers, Bizans, Roma,Selçuk ve Osmanlı beylikleri egemenlik sürmüştür.

mlt4

Malatya isminin dünyaya açılan kapısı olarak bilinen Kayısı hakkında da bilgi vermeden geçemeyeceğim. Burada yaptığımız 2 günlük seyahat esnasında gözümüzle gördüğümüz her noktada kayısı ile ilgili bir ağaç görmek mümkündür. Malatya yemeklerinde sürekli servis edilen Kayısı suyu,kayısı reçeli en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Burada ilgimizi çeken kayısı sabunları ve kayısı çekirdeğinden yapılmış cilt temizleyicileridir. Sonraki seyahatlerimizde Anadolu nun başka kentlerinden izlenimlerimizle sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

mlt5

Etiketler
Online Rezervasyon