Sonbaharın İlk Günlerinde Hafta Sonu Kaçamakları

Ekim Ayında Gidebileceğiniz Destinasyon Merkezleri

Türkiye nin cennet köşeleri arasın da yılın her dönemi farklı destinasyon merkezleri ile tatil imkanı bulabilirsiniz. Türkiye nin birçok noktasından gezip görülebilecek yerleri sizler için araştırıp izlenimlerimizi paylaşıyoruz. Cennet vatanımız olarak dememizin altında birçok neden var. Yılın her ayında Türkiye sınırları içerisinde yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Sonbahar aylarının yaklaştığı şu günlerde sizlere Türkiye de tatil yapabileceğiniz birkaç gün de olsa kendinize zaman ayırıp dinlenebileceğiniz belirli noktalardan bahsedeceğiz. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden sizlere Ekim ayı içerisinde gidip görebileceğiniz birkaç destinasyon merkezinden bahsedelim.

sonbahar1

İlk olarak her mevsim milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapan Bolu Abant dan bahsedelim. Yazı ayrı güzel Kışı ayrı güzel olan doğal mirasımız içerisinde yer alan Abant bünyesindeki gölleri ve doğal yaşam alanları ile her zaman ziyaretçilerine unutamayacakları bir atmosfer yaratmaktadır. Sonbahar aylarının ilk günlerinde fazla yağış olmamasından dolayı gayet güzel bir hava da Bolu Abant gölü etrafında gezebilir ve bol oksijenli ortamında kendinizi huzurlu hissedebilirsiniz. Patika yol üzerine ağaç yaprakları ile kaplı yollarında yürüyüş yapabilir ve bu anları fotoğraf karesi ile ölümsüzleştirebilirsiniz.

sonbahar2

Cennet vatanımızın bir diğer güzelliği olan Eskişehir’e gidebilirsiniz. Modern yaşamdan izler taşıyan Eskişehir de doğal güzelliğini yitirmemiş doğası ve yöreye özgü evleri ile ziyaretçilerine keyifli bir gezi imkanı sunmaktadır. Eskişehir de şehrin ortasından geçen Porsuk çayında gezebilir ve bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Porsuk çayı etrafında yer alan kafelerde çay içebilir ve bu anın tadını çıkarabilirsiniz. Odunpazarı ilçesinde tarihi evleri ziyaret edebilir ve yapay plaj olarak adlandırılan plajı görebilirsiniz. Ekim ayı özellikle Eskişehir gezisi için oldukça uygun bir an olduğunu da hatırlatmak isteriz.

sonbahar3

Kültürel mirasımız arasında da yer alan Beypazarı, sizlere tavsiye edebileceğimiz bir diğer destinasyon merkezlerindendir. Beypazarı Ankara nın kültürel bir parçası olarak Ankara ya 1 saat uzaklıkta başlı başına bir turizm merkezidir. Sonbaharın ilk günlerinde ziyaret edebileceğiniz Beypazarı yöreye özgü evleri ve dar sokaklarından tepeye uzanan patika yolları ile ziyaretçilerini beklemektedir. Meydanda yer alan havuç heykeline uzanan yolları ve yol üzerlerinde bulunan yöresel dükkanları ile ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur. Sonbaharın ilk günlerinde gezebileceğiniz yerlerden bahsetmiş olduk. Hafta sonu tatilinizi bu noktalarda değerlendirebilirsiniz.

sonbahar4

Etiketler
Online Rezervasyon