Tarihi Ve Manevi Açıdan Turizm Merkezi Hacı Bayram Veli Camii

Gezi Listenizde İlk Sıralarda Yer Alması Gereken Hacı Bayram Camii Ve Türbesi

Türkiye nin önemli turizm merkezlerini sizler için gezerek farklı destinasyonları yerinde görüp izlenimlerimizi aktarıyoruz. Seyahat rotamız bazen kültürel bazen tatil bazen de tarihi yerlere gerçekleştirerek Türkiye de gezilecek destinasyonlar hakkında bilgi veriyoruz. Bu yazımızda Ankara nın en önemli noktaları arasında yer alan Hacı Bayram veli türbesi ve camiinden izlenimlerimizi paylaşacağız. Dilerseniz vakit kaybetmeden gezimize başlayabiliriz.

ha1

İlk olarak Hacı Bayram veli hakkında kısa bir bilgi vermemiz gerekirse, Asıl adı Numan bin Koyunluca Ahmed olan Hacı Bayram Veli, Ankara nın Solfasol mahallesinde 1352 yılında doğmuş. Solfasol mahallesinde yer alan Hacı Bayram Veli nin halen doğduğu ev muhafaza edilerek ziyaretçilere ev sahipliği yapmaktadır. Ziyaretimiz esnasında o döneme ait eşyalar kıyafetler ve çeşitli araç gereçler bulunmaktadır.

ha2

Hacı Bayram Veli Bayram-i tarikatı kurucusu ve aynı zamanda şair olarak da bilinmektedir. Şuan günümüzde halen yayınlanmakta olan çok sayıda eser bulunmaktadır. Çok sayıda esere imza atan Hacı Bayram Veli 1429 yılında vefat etmiş ve adına cami ve türbe bulunmaktadır. Ankara ulus semtinde yer alan Hacı Bayram Veli camii hem konum olarak hem de tarihe meydan okuyan sağlamlığıyla dikkat çekmektedir.

ha3

Ankara ya geldiğinizde ilk olarak Ulus ta yer alan Atatürk heykelinden 100 metre yukarı devam ettiğinizde tarihi görüntüsü ile Ankara nın tarihi yapısı ile inşa edilmiş Camiyi görebilirsiniz. Burada Hacı Bayram Veli Türbesi de yer almaktadır. Türbede ayrıca Hacı Bayram Velinin yardımcıları ve ona yakın kişi olarak adlandırılan isimlerinde türbesi bulunmaktadır. Manevi açıdan özellikle görülmesi gereken yerler arasında kesinlikle gelmenizi tavsiye ederiz.

ha4

Hacı Bayram gezimizi noktalarken burada yaşadığımız manevi duygu ve görsel olarak tarihe yolculuk yapmışcasına kendinizi tarihin içerisinde bulabilirsiniz. Özellikle burada yapacağınız seyahatlerde bol bol fotoğraf çekerek hatıra olarak saklayabilirsiniz. Sizlere Ankara nın en önemli noktaları arasında ve turistlerin yoğunlukla ziyaret ettikleri Hacı Bayram Veli Camii ve türbesinden bahsettik. Sonraki gezilerimizde Türkiye nin birçok noktasından paylaşımlarımızı sürdüreceğiz.

ha5

Etiketler
Online Rezervasyon