20 Yıl Önce Keşfedilmiş Erfelek Şelaleleri: Sinop

Orta Karadenizin En Önemli Doğal Güzelliklerine Sahip Sinop un İncisi Erfelek Şelaleleri...

Seyahat severlere kesinlikle girmelerini tavsiye edeceğimiz. Orta Karadeniz in en önemli şehirleri arasında yer alan Sinop ilinden ve 20 yıl önce keşfedilen Erfelek şelalelerinden bahsetmek isteriz. Özellikle bu gezimizde doğa ile iç içe bol akarsuların olduğu önemli bir kentimizi sizlere tanıtmak isteriz. Karadeniz in her köşesi farklı bir cennet ve keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda doğa ve şelaleleri bulunmaktadır.

erfelek2

Sinop Erfelek de 28 şelaleden oluşan doğal cennet 20 yıl öncesinde keşfedilmiş ve turistlerin ve doğa severlerin beğenisine sunulmuştur. İnsan bu doğal cennetin neden bu kadar geç keşfedildiğini ister istemez aklından geçiriyor. Bahar ayının ilk anlarındaki misafirlerini ağırlamaya başlayan Erfelek Şelaleleri yaz ayının son günlerine kadar muhteşem doğasını ve cennet köşesini sergilemeye devam etmektedir. Kısaca Sinop Erfelek şelalelerinin keşfedilme hikayesinden başlayarak sizlere kısa bir bilgilendirmede bulunmak isteriz.

erfelek3

Sinop Erfelek bölgesinde 20 yıl önce Erfelek Baraj inşaatı başlamış ve bu çalışmalar sonucunda doğal güzellikleri ile Sinop a 45 km. mesafede yer alan Erfelek şelalelerine ve Erfelek Baraj gölüne ulaşılmış. Yeşil ile mavinin her tonuna sahip olan bu bölgede insan kendini cennette hissediyor. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla ziyaretçilerin sayısının iki katına çıktığı görünmektedir. Yerli turistlerin sıklıkla görüldüğü Erfelek Şelalelerinde yabancı turistlerinde belirli aralıklarla burayı ziyaret ettiği bilinmektedir.

erfelek4

Erfelek Şelalelerinin yanı başında yer alan Mesire alanları, Tabiat parkı ve bölgede yer alan çok sayıda restoranlarda doğanın tadını çıkarabiliyorsunuz. Gün içerisinde tabiat parkında vakit geçirebileceğiniz gibi akşam saatlerinde de daha sakin ve doğa manzarası ile sizlere unutamayacağınız bir an yaşatmaktadır. Şelalenin hemen yanı başında yer alan küçük ev hemen hemen herkesin fotoğraf çektiği yerler arasındadır. Sizlerde geldiğinizde göreceksiniz güzel ve sevimli bir sahne görüntüsündeki fotoğraf çekmemek mümkün değil.

erfelek5

Her ne kadar şelaleleri gezerken kaygan ve düşme tehlikesi uyarısında bulunsalar da 15. Şelaleye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Daha önümüzde 13 şelale var ve bu kısım biraz daha kaygan yapıya sahip, bu nedenle yürüyüş ayakkabılarımızın daha profesyonel olması gerekir. Şelalenin ana giriş kapısının orda atıştırmalık yiyecekleri alabileceğiniz küçük restoran tarzında çay gözleme servis edilen kısımlarda mola verebilirsiniz. Sinop merkezden dolmuşlar sıklıkla bu bölgeye gelmekte ve ailenizle çocuklarınızla rahatlıkla Erfelek Şelalelerine ulaşımı sağlayabilirsiniz. Eğer Karadeniz gezi programınız varsa kesinlikle Erfelek Şelalelerine de gelmenizi tavsiye ederiz. Erfelek şelalelerinde doğanın ve tüm güzelliklerin tadını çıkaracaksınız.

erfelek6

Etiketler
Online Rezervasyon