Nevşehir gezilecek yerler

Tarihin halen yaşatıldığı Nevşehirde gezilecekler yerler

Gezi tutkunları ve her gün farklı bir destinasyon merkezine seyahatin hayalini kuranlar için Bu kez Nevşehir Turumuzu ve burada tarihi yolculuğa çıkaran tarihi merkezlerinden sizlere bahsetmek isteriz. Hemen hemen herkesin ya Kapadokyaya gitmişliği vardır veya gitme hayali bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiyede en çok ziyaret edilen Nevşehir iline bağlı Kapadokya bölgesinden gezimize başlayalım. Bu sayede kartpostallara konu olan Kapodokyayı görmek için daha fazla zaman kaybetmemiş oluruz.

nevşehir

Yıl içerisinde çok sayıda yabancı turistin Kapodakyaya geldiğini gözle görmek mümkün. Gezimiz esnasında her tarihi noktada bir turist kafilesi ve onlara eşlik eden rehberler görebilirsiniz. Bunu gördüğümüzde insan biraz duygulansa da bu bölgenin ne kadar da dünyaca bilinir olduğu ve bu topraklarda nefes aldığımız için şanslı hissettiğimizi dile getirmek isterim. Günün her saatini farklı bir etkinlikle kutlayan Kapadokya, Güneşin doğduğu anda Balonların Gök yüzünde adeta kutlama havasında rengarek görüntüsü ile gökyüzünü aydınlatmaktadır. Seyahatlerinizde Balon turuna katılmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

balon

Kapadokya seyahatinin ardından diğer bir destinasyon merkezi Göreme Antik kentidir. Tarihi geçmişi yüzyıllarca önceye dayanan Göreme Antik kentin ilk ismi Korama olduğu bilinmekte ve bölgede yer alan tarihi oluşumlar zamanla tekrar gün yüzüne çıkmış ve bu görüntü karşısında etkilenmemek mümkün değildir. Ziyaretimiz esnasında bol bol fotoğraf çekilerek bu bölgeye gelemeyen yakınlarımızı adeta kıskandırırcasına bu fotoğrafları paylaşabilirsiniz.

göreme

Gezimiz esnasında özellikle sizlere tavsiyemiz rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler ve özellikle yaz aylarında ziyaret ediyorsanız güneş gözlüğü ve şapka almanızdır. Çünkü bölge geniş bir alana sahip ve tüm gezilecek yerleri neredeyse yürüyerek geziyorsunuz ve bu biraz yorucu olabilir. Fakat tarihi atmosferde yapılan bu seyahatte zamanın nasıl geçtiğini ve yorgunluk belirtisini asla anlayamazsınız. Gezimiz esnasında kısa bir yemek molası verip tarihi kaya evlerine kurulu restoranda mola vererek bölgeye özgü lezzetleri tadabilirsiniz.

göreme

Yemek molasını kısa tutmanızı tavsiye ederek diğer bir görülmesi gereken yer olan Ürgüp e gidiyoruz. Burası Şehir merkezine ortalama 10 dakika mesafede yer almaktadır. Özellikle Bizans imparatorluğuna ev sahipliği yapan bölge, kaya mezarları, Klise, Mağara ve Şarap mahzenleri ile meşhurdur. Gezimizi burada tarihi yerleri gezdikten sonra Şarap mahzenlerini ziyaret ederek sonlandırıyoruz. Özellikle daha bahsetmediğimiz çok sayıda mekan ve gezilecek yerler bulunmaktadır. Bir sonraki yazımızda sizlere daha kapsamlı bir şekilde bahsedebiliriz.

göreme

Etiketler
Online Rezervasyon