Kış Tatillerinizi Tarihi Geçmişi İle Süsleyen, Büyülü Şehir Kars...

Kış bastırınca eğlenceli bir tatilin kapısını aralamak isteyenler için Kars gezimizden detaylar...

Kış dönemi tatillerinin vazgeçilmezlerinden biri olan Kars, köklü geçmişi, kayak merkezi, modern tesisleri ve doğal güzellikleri ile baş döndürücü güzelliğe sahip. Tarihi M.Ö 130 yıllarına dayanan ilimiz, geçmişten günümüze yazarların da ilgisini çekerek, birçok kitaba ilham kaynağı olmuştur. 

cildir

Sadece kış dönemi değil, her mevsim ayrı bir özelliğe sahip olan Kars gezimize ilk olarak Çıldır Gölünden başlıyoruz. Biz kış mevsimini tercih ettiğimizden gölün üzeri tamamen buz kaplı idi ve kızaklarla gölün üzerinde adrenalin dolu bir gezinti yaptık. Buradaki keşfimiz bitince merkeze doğru yola koyulduk. 

kale

Merkeze geldiğimizde elbette ilgimizi çeken ilk olarak Kars Kalesi ile Kars Müzesi oldu. Tarihi bu denli eskiye dayanan kenti yansıtan eserleri görmek için heyecanlanıyorduk. Yol üzerinde karşımıza çıkan tarihi binalar da heyecanımızı artırıyordu. Müze gezintimiz sona erince yol üzerinde dikkatimizi çeken Havariler Kilisesi diğer adı ile Kümbet Camisinde mola verdik. 

kumbet

Havariler Kilisesi sonradan camiye çevrildiği için Kümbet Cami adını almıştır. 10. yüzyılda 12 Havarileri anma amaçlı yapılmış. 1993 yılından itibaren cami olarak kullanılıyor. Önümüzdeki yıllarda yetkililer, müzeye dönüştürmeyi düşünüyorlarmış. Bu tarihi yapıya kısaca Doğunun Ayasofyası diyorlar. 

ani

Birkaç güzel fotoğraf çektikten sonra rotamızı Ani Harabelerine doğru çeviriyoruz. UNESCO tarafından koruma altına alınan 900 lü  yıllarda yapımına başlanan Ani, önemli ticaret merkezlerinden biri imiş. Farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış bu tarihi kent. İçerisinde Büyük Katedral de yer alıyor. İsmi daha sonra Fethiye Cami olarak değişen tarihi bina, gerçekten görülesi yerlerden. 

kater

Ani Harabelerinin sihirli dünyasından ayrılarak, Micingirt Kalesi ve Katerina Köşkünü ziyaret etmek için Sarıkamış ilçesine doğru yola çıkıyoruz. Saltuklular tarafından 1232 yıllarında inşa edilmiş ve kalenin etrafında Urartulara ait kalıntılar da bulunuyor.Karsın her toprağında tarih dolu geçmişi karşımıza çıkıyor.

Yorucu gezi sonrası, Kars Kazının lezzetini keşfetmek için restorana doğru yola koyuluyoruz. Söyledikleri kadar var gerçekten çok lezzetliydi. Yanında pilav ve bakır servis takımları ile iştah açıcı görselliğe sahipti. Yemeklerimizi de yedikten sonra, Sarıkamış Kayak Merkezinde yer ayırttığımız otelimize dönüyoruz. Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri, pistleri ve kar kalınlığı oldukça kaliteli. Süphan Dağı, Cıbıltepe ve Ağbaba kayak alanları ile Sarıkamış Kayak Merkezi, eğlence dolu anlar için sizi davet ediyor. 

kayak

Etiketler
Online Rezervasyon