Doğal Güzelliğini İlk Günkü Gibi Yansıtan Kalkan Plajları Keşfedilmeyi Bekliyor

Her köşesi keşfedilmeyi bekleyen Kalkan bölgesinin tüm görselliğini yansıtan plajlarımıza değindik.

KAPUTAŞ PLAJI

kaputas

Yurdumuzun en güzel sahillerinden olan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında yer alıp, Kalkana yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yer altı sularının etkisi ile soğuk bir suya sahip olan plajın, denizi ise oldukça dalgalı. Turkuaz mavisi denizi ile kendine çeken Kaputaş Plajına basamaklar ile iniliyor. Toplam 190 basamaktan oluşan iniş yeri ilk etapta korkunç gelse de o berrak denize girip, kızgın kumlarda güneşlenmek için değiyor.

PATARA PLAJI

patara

Patara Antik Kenti ve Likya Yolu üzerinde yer alan Patara Plajı, Kalkana 17 kilometre kadar uzaklıkta. Ülkemizdeki en uzun plaj olmasının yanında, Caretta Carettalara da ev sahipliği yapıyor. Tarihin zengin dokusunu yanı başınızda hissetmek ise ayrı bir özellik katıyor buraya. Berrak sığ denizi, ince kumlu plajı ile ön plana çıkan Patara Plajı ayrıca; kafeteryaları, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler de mevcut. Plaja giriş ücretlidir.

KALKAN HALK PLAJI

kalkanhalkplajı

Kalkanda bulunan Kalkan Halk Plajı, çakıllı kumsalı ve soğuk suyu ile ön plana çıkanlardan. Deniz altından kaynayan su kaynağı mevcut olduğu için denizin soğuk olduğunu hatırlatmakta fayda var. Çakıllı olduğu için deniz her zaman berrak ve rengini koruyor. Sürekli bakımı yapılan tesis belediyeye ait olarak işletiliyor. Duş alabileceğiniz alan ve soyunma kabini mevcut olan plaja girişler ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralamak ise ücretli oluyor.

FIRNAZ KOYU

firnaz

Kalkana 4 kilometre mesafede yer alan Fırnaz Koyu, özellikle yatçıların ve tekne turuna çıkanların ilk mola yerlerinden biri. Karayolu ile ulaşım pek mümkün olmadığı için tekne ile ulaşım sağlanıyor. Berrak denizi canlı bir akvaryumun içerisindeymiş hissi yaşatıyor. Bu nedenle de oldukça fazla  ziyaretçi çekiyor kendine. Dalış yapabileceğiniz eğitmenlere rastlamak mümkün. Ayrıca burayı en meşhur yapan özellik ise çamur banyosu. Çamur banyosunun  hücreleri yenileyerek gençleştirdiği de söylentiler arasında.

KALAMAR BEACH CLUB

KALAMARBEACHCLUB

Kalamar Beach Club, Kalamar Koyunda platform plajlardan biri olup, Kalkan merkeze 5 km uzaklıkta yer alıyor. Araç ile ortalama 10 dakika sürüyor. Plaja girişler ücretli ayrıca ücret içerisinde şemsiye ve şezlong da dahil. Su sporlarından kano, trambolin ve bisiklet gibi aktiviteler de mevcut. Keyifli vakit geçirebileceğiniz plajda, ayrıca leziz yemekleri ile unutamayacağınız restoran da yer alıyor. Bölgeye özel kalamar tavayı denemenizi öneririm.

Etiketler
Online Rezervasyon