Ucuza Tatil Yapmanın Altın Kuralları

Her Bütçeye Göre Tatil

Yaz ayının ortasında olduğumuz şu günlerde hepimizin tek isteği tatil yapabilmek. Uygun tatil yapabilmenin en önemli şartı erken rezervasyondan faydalanmaktır. Ama herkesin erken rezervasyon yaptırmak için şartları uygun değil ne yazık ki. Kamu sektöründe çalışanların tatil planları az çok belli olmakla birlikte özel sektörde çalışanların aylar öncesinden tatil planı yapmaları çok mümkün olmamaktadır. 


kamp

Ucuz tatil reklamlarıyla çok sık karşılaşıyoruz. Sosyal medya, gazete, dergi ve televizyon gibi iletişim araçları ile hatta cep telefonlarına mesaj yoluyla tatil bilgilendirilmesi yapılıyor. Burda dikkat edilecek durum güvenilir olmasıdır. Türkiye yaz turizmi açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Konaklama tesisi açısından çok zengindir. Apart evlerden tutun beş yıldızlı lüks oteller dahil birçok konaklama tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerden fiyatı en uygun olanı seçebilmek için araştırma yapmak gerekir. Kendimize uygum bir tatili bulabilmek için yapılması gereken en önemli durum fiyat araştırmasıdır. Aynı özelliklere sahip otellerde fiyat nerdeyse diğerine göre iki kat fiyat farkı olmaktadır. Bu durumda uygun olanı tercih etmek bize hiçbir şey kaybettirmez aksine kazandırır. Yine denize sıfır olan bir otelle denize 250 metre mesafesi bulunan başka bir oteldeki fiyat fatkı nerdeyse iki katıdır.


bungalov

Yani bir otelin aquasındaki bir tane fazla olan bant o otelin fiyatını aynı şartlardaki diğer otele göre bariz bir şekilde değiştirmektedir. Şunu açıkça söylemem gerekirse temel bazı hizmetlerin bulunması bazı lüks malzemelerin bulunmaması bizim tercihlerimizi etkilememelidir. Dikkat edilecek hususlar şunlardır; denize olan mesafe, havuzlarında bulunan kaydırak ve pansiyon şeklidir. Herşey dahil ya da ultra herşey dahil arasındaki fark sadece yabancı alkollü içeceklerin dahil olup olmamasıdır. Bu noktada herşey dahil konsepti uygulayan oteli seçmemiz fiyat açısından bütçemizi fazla zorlamayacaktır.  


aqua

Hatta bazı gezginler, konakladıkları tesisi hiç önemsemezler. Onlar için önemli olan gezebilmek ve temiz bir koy bulup denizin tadını çıkarabilmektir. Daha çok kamp tarzı yerlerde konaklama yapılmaktadır. Maliyet açısından çok daha uygundur. Belki bir otelin sağladığı imkanlar yok ama sonuç olarak deniz keyfini yaşayabilirsiniz. Bu tarz tatillerde en önemli sorun yemek olayıdır. Tatili sadece otelle sınırlamamak gerekir.  

Etiketler
Online Rezervasyon