Zengin Coğrafyamızın Hediyesi Turistik Adalarımız

Ömürde bir kez de olsa gidip görülmesi gereken adalarımız...

Kültürel, tarihi ve coğrafi alanda bir çok farklılığı içinde barındıran yurdumuz, her köşesinde ayrı bir güzellik saklar. Gerek doğal varlıkları gerekse de tarihi değerleri ile ön plana çıkan birçok destinasyon mevcuttur. Ülkemiz, üç tarafının denizlerle çevrili olmasının yanında bir çok göle de ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle irili ufaklı birçok ada yer almaktadır. Bugünkü yazımızda sizlere turizmi ile ön plana çıkan adalarımızdan bahsedeceğim...

bozca

Bozcaada - Çanakkale

Çanakkaleye bağlı bu turistik ada, antik çağlara dek uzanan tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri ile önemli turizm merkezlerimizden biridir. Son yıllarda oldukça rağbet gören adada Osmanlı döneminden kalma tarihi yerleri gezebilir, Ayazma Plajı ve Yat Limanını ziyaret edebilir, Ege Denizinin serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Ayrıca Eski Rum Evleri, Rum Kilisesi, Mermer Burnu, Tuz Burnu ile Rüzgar Santrali de görülesi yerlerden. Eylül döneminde  tatil planlıyorsanız da Bağbozumu Şenliklerine katılmayı ihmal etmeyin. Sakin bir atmosfere sahip olan adada butik otelcilik yaygın olduğundan, gece eğlenmek için merkeze inebilirsiniz. 

golyazi

Gölyazı - Bursa

Bursa Ulubat Gölü üzerinde konumlanmış olan Gölyazı Adası tarihi ve doğal güzelliği ile çeken cazibe merkezlerimizden biri. Keşfedilmeyi bekleyen bu cennet köşemizin tarihi Romalılara dek uzanmaktadır. Haftasonu kaçamakları için ideal bir destinasyon olan Gölyazıya yolunuz düşerse; Rum Evleri, surlar, Rum Kilisesi kalıntıları ile Ağlayan Çınarı mutlaka görmelisiniz. Son yıllarda fotoğrafçıların yoğun ilgisini çeken Gölyazı güneşin batışının sergilendiği en özel yerlerden bir tanesi. 

sedir

Sedir Adası - Marmaris

Mamarisin Çamlı Köyüne bağlı olan Sedir Adası şaşırtıcı özelliklere sahip. Yılda binlerce turistin ilgisini çeken Sedir Adası, koruma altına alınmış ören yerlerimizden biri. Coğrafyamızın bize bahşettiği bu cazibe merkezi antik çağlardan günümüze dek ulaşan arkeolojik değerleri, bitki örtüsü ve özellikle de yanan altın rengi kumları ile şaşırtıyor. Adada yapacağınız gezinti ile Apollon Tapınağı, surlar, tarihi kule, kilise ve tiyatro kalıntılarını görebilir, ünlü Kleopatra Plajında turkuaz renkli denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

ikizada

İkizada - Muğla

Bafa Gölü üzerinde bulunan, keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklerimizdendir İkizada... Adı tam olarak duyulmamış olsa da bakir doğası ile sizi kendine çekiyor. Dilerseniz yürüyerek de adaya ulaşmanız mümkün, çünkü kara ile bağlantısı bulunuyor.  Adada tarihi olarak Heraklia Antik Kenti kalıntıları göze çarpıyor. Ayrıca ada çevresinde doğa sporları, tekne turları ve fotoğrafçılık yapabileceğiniz yaygın aktivitelerden.

akdamar

Akdamar Adası - Van

Van Gölü üzerinde yer alan Akdamar Adası, her geçen yıl artan ziyaretçi sayısı ile ön plana çıkıyor. Doğu Anadolu Bölgesinin turizmine büyük katkı sağlayan ada, aynı adı taşıdığı Akdamar Kilisesi ile ün sağlamış durumda. Karadan 20 dakikalık yolculuk sonrası adaya ulaşabiliyorsunuz. Günümüzde müze olarak hizmet veren Akdamar Kilisesi, yılın belirli dönemlerinde ibadete de açılıyor. Gezinti sırasında yorulunca adada yer alan çay bahçesinde dinlenebilir, Van Gölünün eşsiz görselliğinin tadını çıkarabilirsiniz. 

Etiketler
Online Rezervasyon