Yeryüzündeki Cennet: Belek

Antalya'nın Kraliçesi Belek'te Tatil

Antalya ülkemizdeki deniz turizminin hiç tartışmasız en önde gelen şehridir. Antalya'nın her noktasında tatil yapabilirsiniz. Alanya, Kemer, Side, Manavgat en önemli turizm merkezleridir. Belek ise Antalya'nın kraliçesidir. En lüks otellerin bulunduğu Belek'te tatil bambaşkadır. Deniz turizminin yanı sıra kongre ve golf turizminin de önemli merkezi olan Belek dünyaca ünlü bir turizm beldesidir. 

belek

80'li yıllarda bataklı olan Belek, önde gelen yatırımcıların çabalarıyla günümüzdeki haline gelmiştir. Önemli spor organizasyonların yapıldığı Belek'te birçok yerli ve yabancı futbol takımı hazırlık kampını Belek'te yapmaktadır. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Werder Bremen, Sttugart gibi önemli kulüplere ev sahipliği yapmaktadır. 

doga

Belek, Üçkum Tepesi, Taşlıburun Mevkii, İskele Mevkii, İleribaşı Mevkii ve Acısı Mevkii olmak üzere 5 bölgeye ayrılmıştır. Bu bölgelerde birbirinden lüks ve yeni otellerle beraber birkaç tane seksenli yıllarda yapılan oteller de mevcuttur. Belek aynı zamanda hoşgörü merkezidir. Cami, sinagog ve kilisenin yan yana bulunduğu nadir yerlerden birisidir. Yılda yaklaşık 1 buçuk milyon turisti ağırlayan Belek, Rus ve Alman turistlerin gözdesidir. Doğal bitki örtüsü bakımından da oldukça zengindir. Birçok bitki türünü barındıran bölgede caretta kaplumbağalarının da yaşam merkezi olmuştur. 

sahil

Belek plajları açısından en çok beğenilen yerler arasındadır. Otellerin bünyesinde bulunan plajlar da gün boyu animasyonlarla müşterilerine eğlenceli anlar yaşatmaktadırlar. Belek'te bir otelde kalıyorsanız tatilin her türlü imkanından faydalanabilirsiniz. Turizm cenneti olan Belek, misafirlerine lüks bir tatilin fırsatını sunmaktadır. Sueno Hotels Deluxe Belek, Xanadu Resort Belek, Susesi Luxury Resort, Siam Elegance, Ela Quality Resort, Regnum Carya Golf, Belconti Resort başlıca lüks oteller arasındadır. Belek'te tatil yapmak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekir. Çünkü oteller erken rezervasyon döneminde dahi yüzde 90 doluluk durumuna ulaşmaktadır. Bütçenize uygun bir oteli seçip mart ayı bitmeden rezervasyonunuzu yaptırın. Kongre turizm açısından da önemli bir yere sahip olan Belek'te yaklaşık 210 tane kongre ve toplantı salonu bulunmaktadır. Tıp, turizm ve bilim kongreleri yapılmakta olup yoğun ziyaretçi çekmektedir. Kongre turizmi sayesinde oteller tüm yıl boyunca açık olmaktadır. Bu sebeple Antalya'ya iş veya gezi ziyareti için gittiğinizde rahatlıkla otellerde konaklayabilirsiniz. 

lokasyon


 

Etiketler
Online Rezervasyon