Farklılık Arayan Doğa Tutkunları İçin 6 Gezi Rotası

Doğal dokusunu günümüze dek sürdürmeyi başaran birbirinden farklı destinasyonlar...

Her köşesi ayrı bir güzellik barındıran yurdumuzda gidebileceğiniz onlarca destinasyon vardır. Özellikle zaman zaman şehrin keşmekeşinden bunaldığımızda kendimizi sakin ve huzurlu doğanın kucağına atmak isteriz. Daha önce sık duyulmayan saklı kalmış rotaları kaçış planları yapanlar için derledik. Belki de çoğunu ilk kez duyacağınız, hadi gidelim diyerek bavul hazırlatacak destinasyonlarımıza gelin birlikte göz atalım... 

resim

Marmarisin gözlerden ırak saklı kalmış doğal güzelliği ile büyüleyen Beyaz Güvercin Koyu, özellikle bahar ve yaz aylarında kaçamak yapabileceğiniz destinasyonumuzdur. Mavi ile yeşilin sonsuz huzurlu atmosferinde kaybolmak isteyenleri, sessiz ve doğal ortamın yanı sıra berrak bir deniz ve temiz hava beklemektedir. Bölgenin doğal dokusu korunduğundan, civardaki küçük otellerde ve pansiyonlarda tatil yapabilirsiniz. 

koy

Hiç ummadığınız anda karşınıza çıkarak sizi şaşırtacak, mavinin özellikle de yeşilin her rengini içine çekeceğiniz doğa harikasıdır Yeşilada... Ispartanın Eğirdir Gölü üzerine yaslanan bu turistik yer, panoramik fotoğraf çekimi için ideal bir mevkiidir. Dinginliğin yükselen sesi Yeşiladanın ayrıca balıkları da meşhur olduğundan oltanızı yanınıza almayı unutmayın. Hafta sonu kaçamağı olarak değerlendirebileceğiniz Yeşilada da pansiyon ve motel tarzı şirin konaklama tesisleri bulunmaktadır. 

göl

İstanbula en yakın destinasyonlardan biridir Kıyıköy. Kırklarelinin Vize beldesi sınırlarında yer alan Kıyıköyde, yeşilin her tonunu barındıran ormanı, hırçın Karadeniz dalgalarına eşlik etmektedir. Bir diğer dikkat çekici unsur ise Aya Nikola Manastırının ihtişamlı görselliğidir. Kayaların üzerine oyularak yapılan tarihi kalıntı sizi alıp eski zamanlara götürecek. Kıyıköy özellikle İstanbullular için bir nefes durağı olup, zihninizin arınmış şekilde hafiflemesini sağlamaktadır. 

kıyıköy

Son zamanların favori destinasyonlarından biri olarak karşımıza çıkan Bademli, İzmirin Dikili ilçesindedir. Zeytin ağaçları ile dimdik ''yıkılmadım, buradayım!'' dercesine sizi karşılayan Bademli, doğal güzelliğini halen korumaktadır. Şaşırtmayı seven Bademlide tarihi fabrika ile Madam Balladur Çiftliğini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kargaşadan bir an olsun uzaklaşmak isteyenleri bu şirin tatil beldesinde dinlenmeye ve konaklamaya davet ediyoruz. 

dikili

Trekking, kampçılık ve piknik gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirebileceğiniz nadide kaçış rotalarımızdan olan Borabay Gölü, hafta sonlarınıza renk katacak mesire alanlarındandır. Heyelan set gölü olarak niteleyebileceğimiz Borabay Gölü, Amasyanın Taşova ilçesi topraklarında yer almaktadır. İlçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunan bu doğa harikasının sakin atmosferi ise alışkanlık yaratacak güzelliktedir. Yabani hayata ev sahipliği yapan göl, bakir doğası ile büyülemektedir. 

amasya

Etiketler