Turizmde açık büfe ve herşey dahil sisteminin ülke ekonomisi ve tanıtımına katkısı

Açık büfe ve herşey dahil sisteminin getirileri

Blog sayfamı takip eden tüm dostlarıma merhabalar. Verdiğiniz destekler sayesinde bu günlere gelebilme imkanına eriştiğim için çok mutluyum. Olumlu ve yapıcı eleştirileriniz beni her zaman doğru bilgiye ulaşmamı sağlamıştır. Bunun sonucunda blog sayfama hem yön vermeme hem de gezilerime ve sizlere aktardığım bilgilere daha sağlıklı bakmama neden olmuştur. Birikimlerimi her zaman sizlerle paylaşacağıma emin olabilirsiniz. Bu paylaşımlarım sayesinde sizlerle alış veriş yaptığım bilgilerle pek çok şey yapma imkanı bulabildim.


bufe_1

Bugün bu yazımda sizlere turizmde yiyecek ve içecek tüketiminin önemini anlatmaya çalışacağım. Özellikle Türkiye'de yiyecek ve içecek tüketimi, ülke kültürü ve mozaiği açısından da çok önemlidir. Geniş bir yiyecek kültürüne sahip olan ülkemiz bu konuda Dünya üzerinde önemli bir yere sahiptir. Bu kültürü sayesinde hem kendi reklamını yapmakta hem de bu sayede yeni lezzetleri Dünya'ya tanıtımında başarılı olmuştur. 

bufe_2

Türkiye'de son 20 yıldır otelcilik alanında önemli gelişmeler olmuştur. Bunların en önemli etkeni eğlence sektörünün ve konaklamanın yanısıra açık büfe herşey dahil sistemi bu etkenlerin başlıcalarını oluşturmuştur. Birçok otelin sisteminde olan bu beslenme türü, gelen misafire birçok alternatif sağlamıştır. Et yemeklerinden, vejeteryan menüleri ve çocuk büfelerine kadar her kesim ve aileye sunulan bu fırsatlar turizmde ve konaklamada önemli bir unsur oluşturmuştur. 

bufe_3

Sadece sezon konaklamalarında değil kültürel geziler, pansiyonlar ve turlarda da sunulan bu yemek kültürü, ülkemiz için olmazsa olmazlarındandır. Ama en önemli sektör otelcilik bazında boy göstermektedir. Otelciliğin bu konuda baş sırayı oluşturması ülke ekonomisine ve reklamına büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Birbirinden güzel lezzetlere rastlayabileceğiniz bu yemek sektörü, gelen misafire hem yerel hem de Dünya mutfağından birçok lezzet şöleni sunmaktadır. 

bufe_4

Umarım ileriki dönemlerde herşey dahil sisteminin ülkemize daha da fayda getireceğine inanarak bu yazımı da burada noktalamak istiyorum. İnanılmaz bir coğrafya üzerinde yaşadığımızı unutmadan hareket edersek bize olan getirilerini yabana atmamak lazım. İnanılmaz ürünlere ve yöresel lezzetlere sahip olan ülkemiz, bu sayede ismini diğer ülkeler arasında en başlarda yazdırmaya devam etmektedir.


bufe_5

Etiketler