Ankara'nın en iyi termal bölgeye sahip alanı Haymana'yı keşfedelim.

Kaplıca turizminin en iyi otellerine sahip bölge Haymana.

Değerli blog dostları, sizlerle beraber Türkiye'yi keşfetmek benim için büyük bir onur. Bu onuru sonuna kadar sizinle taşımayı düşünüyorum. Paylaştığım her yer ve her yeni bilgi sizlerle mutlu olmama sebep olmaktadır. Sizlerin bu ilgisini gördükçe biraz daha fazla gezmemin gerektiğine inanarak, yeni yerleri görme heyecanını yaşamaktayım. Umarım elimdeki fırsatları iyi değerlendirirm ve sizlerle Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini paylaşmaya devam ederim.

haymana_1

Bugün sizlerle Türkiye'nin termal bir bölgesi olan Haymana hakkında yazılarımı paylaşmak istiyorum. Annemin sağlık sorunu nedeniyle doktor tavsiyesiyle gittiğimiz bu bölge benim gezim için de vesile olmuştur. 1 haftalık termal tatil süremde bölgeyi tanıma imkanına sahip oldum. Haymana kaplıca suyuyla meşhur olduğu için sağlık sorunları yaşayan birçok kişinin ilk tercihi olarak hizmet sağlamaktadır.

haymana_2

En yakın illerden biri olan Ankara'ya 1 saat 30 dakika ulaşımı olan Haymana bölgesine, şehrin birçok yerinden ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ulaşımınızı kendi aracınız yoksa, Aşti otogarından Haymana'ya her saat başı kalkan otobüsler eşliğinde ulaşabilirsiniz. Bölge konaklamaya elverişli birçok termal otele sahiptir. Uygun fiyatlara bulabileciğiniz bu otellerde hem konaklama hem de sağlık turizmi yapabilirsiniz.

haymana_3

Ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz Haymana bölgesi otelleri, bazı sezonlarda ulaşım dahil kampanyalı konaklama da sağlamaktadır. Genellikle ulaşım içinde olan oteller, bu sunumuyla Haymana'nın daha gözde bir yer olmasını sağlamaktadır. Bölgede gidebileceğiniz bazı oteller; Midas Haymana, Grannos Termal, Doktorun Oteli ve Ürofiz Termal bölgenin en yeni otelleri arasındadır. Her türlü hizmeti alabileceğiniz bu oteller açık büfe sistemi, hamam ve sauna imkanlarıyla gelen misafirlere her türlü hizmeti sağlamaktadır.

haymana_4

Haymana, Türkiye'de gidebileceğiniz en uygun otellere sahiptir. Mevki olarak diğer şehirlere biraz ters gelse de yakın bölgeden gelen birçok misafir burayı tercih etmektedir. Haymana'nın bence bu kadar güzel termal tesislere sahip olması bir avantaj olmasına rağmen, reklam ve tanıtım kısıtlı şekilde yapılmaktadır. Bu kadar güzel bir yerin biraz daha tanıtımına önem verilmesi lazım.  

haymana_5

Etiketler