Batı Karadeniz'in en nezih sayfiye yerlerinden biri olan Amasra gezilerinizi ertelemeyin.

Harika bir balık ziyafeti ve manzaraya eşlik etmek istiyorsanız elinizi çabuk tutun.

Merhaba sevgili dostlar. Blog sayfamı gün ve gün takip etmekte olan turizm dostlarına en yeni bilgiler aktarmaya devam ediyorum. Elimden geldiği kadar Türkiye üzerinde görebileceğiniz birçok yeri sayfamda tanıtmaya ve küçük bilgiler vermeye devam edeceğim. Ülkemiz üzerinde bulunan birçok tarihi ve turistik değerlerin bu kadar fazla olabileceğini görmek beni hem şaşırtmakta hem de gururlandırmaktadır. Bu değerleri korumanın, ileriye dönük mirasların kaybolmayacağına işarettir. Bugün sizlere Batı Karadenizin küçük ve şirin bir yeri olan Amasra'dan bahsedeceğim.

amasra_1

Amasra, Batı Karadeniz bölümünde ve Bartın iline bağlı küçük bir sayfiye ilçesi olarak konumlandırılmıştır. Güzel Karadenizin en güzel örneklerini görebileceğiniz bir yerdir Amasra. Bir turizm bölgesi olan bu yer daha çok geçimini balıkçılıkta sağlamaktadır. Nüfusu 14.984 olan Amasra, birçok il ve ilçe merkezlerine de çok yakındır. Sadece balıkçılık üzerine kaynağını sınırlandırmayan ilçe, diğer turizm alanlarında ki faaliyetleri ile hem ekonomisine hem de geçimine yardımcı olmaktadır.

amasra_2

Amasra, balıkçılıktan ziyade bölgedeki otelleri, pansiyon ve balık lokantaları ile geçimlerine katkı sağlamaktadır. Amasra'nın daha fazla rağbet görmesi, ne yazık ki kendisi de Amasralı olan sanatçı Barış Akarsu'nun ölümünden sonra olmuştur. Barış Akarsu 2007 yılının Ocak ayında son kasetini kendi memleketine ithaf etmiştir. Tabi ki reklamn iyisi veya kötüsü olmaz ama, bu vahim durumdan sonra bölgenin turizm bakımından gelişmesi ve buraya gelen misafirlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Merkezde Barış Akarsu'nun heykelini de görebilirsiniz.

amasra_3

Bölgeye yakın il ve ilçelerden birçok misafir gelmektedir. En fazla İstanbul ve Ankara illerinden misafirler haftasonu kaçamağı olarak buranın güzelliklerini değerlendirmektedir. Bölgede gezebileceğiniz tarihi yerler arasında; Amasra Kalesi, Tarihi Köprü, Kale içinde bulunan tarihi evler ve patika yollar görebileceğiniz mekanlardır. Yine bunun dışında Amasra'ya gelirken uğrayacağınız yerler arasında; Tavşan Adası, İnkumu, Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Çakraz Plajı, Kapisuyu Plajı, Ağlayan Ağaç görebileceğiniz doğa güzellikleri arasındadır.

amasra_4

Haftasonu için ideal mekanlardan biri olan Amasra, eğer içkiyle aranız iyi ise rakı ve balık için uygun yerlerden bir ilçedir. Bölgeye gelene kadar yol üzerinde mola vereceğiniz yerler de bile bunun gibi rakı ve balık yapabileceğiniz birçok balık restoranı bulabilirsiniz. Çeşitli pansiyon ve otellerin bulunduğu Amasra, gelen misafire iyi bir konaklama hizmeti vermektedir. Bu otellerin konumu genellikle denize nazır olmakla beraber fiyat konusunda da cömert davranmaktadır. Genellikle oda ve kahvaltı çalışan bu tesislerde rahatlıkla ailenizle birlikte konaklama yapabilirsiniz.

amasra_5

Sizlere bu hafta Amasra'dan bahsettim. Kesinlikle görmeniz gereken bir yer olduğuna inanıyorum. İster günübirlik isterseniz de konaklayarak buranın havasını koklayabilir ve kendinizi yenileyebilirsiniz. Müthiş bir enerjisi olan Amasra, kafanızı dinleyebileceğiniz ender yerlerden bir ilçedir. İlçede küçük alışverişlerinizi yapabileceğiniz çarşısıyla da güzel bir hatıra hediyelik eşya alma imkanına da sahipsiniz. Ne yazıkki birçok malzeme çin malı olmasına rağmen çok beklenti içerisinde olmadan küçük alışverişlerinizi yabpabilirsiniz.

amasra_6

Etiketler
Online Rezervasyon