Kurban Bayramı Tatil Önerileri

En Güzel Bayramınız Bu Bayram Olsun

Son yıllarda Kurban Bayramı tatil sezonuna denk gelmektedir. Her yıl on gün daha öne gelen Kurban Bayramı on yıl kadar süreyle de tatil sezonu da denk gelecektir. Bu sebeple hem yaz tatili hem de bayram tatilini birleştirebilirsiniz. Ülkemiz tam bir tatil cennetidir. Deniz turizminden tutun golf turizmine kadar birçok tatil seçeneği mevcuttur. Özellikle yaz mevsimine denk gelmesi sebebiyle daha çok tercih edilen tatil türü deniz turizmidir. Üç tarafı denizle çevrili olan ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege kıyıları yaz turizmi için oldukça elverişlidir. 
aqua

Akdeniz ülkesi olan Türkiye turizm açısından dünyanın önde gelen ülkelerindendir. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında binlerce konaklama tesisi misafirlerine hizmet vermektedir. Çok lüks otellere sahibiz. Bu konuda İspanya ve Yunanistan'dan daha öndeyiz diyebilirim. Fakat gelirlerimiz ne yazık ki onlardan daha az. Bunun sebebi de tanıtım eksikliği ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedir. Ama herşeye rağmen ülkemiz turizm açısından hızla gelişmektedir. Binlerce seçenek arasından size uygun bir oteli bulup Kurban Bayramı'na rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kurban Bayramı bu yıl Eylül ayının başına rastlamaktadır. Hemen hemen her otel Kurban Bayramı'na özel konserler ve etkinlikler düzenlemektedir. 
plaj

Ülkemizin tatil cenentleri olan Çeşme, Bodrum, Didim, Marmaris, Side, Alanya, Manavgat, Kemer, Kaş, Ölüdeniz ve daha birçok yer. Bütün bu saydığımız ilçeler ve il merkezleri Kurban Bayramı için cazip tatil merkezleridir. Bu saydığımız kentler en gözde olan tatil merkezleridir. Kurban Bayramının yaz mevsimine denk gelmesi daha çok bu bölgelere olan ilgiyi artırmaktadır. Ama bunların dışında değerlendirebileceğiniz birçok tatil merkezi mevcuttur. Mesela, Abant, Safranbolu, Eskişehir, Kapadokya, Mudanya ve Çanakkale'de Kurban Bayramı için gidebileceğiniz tatil yerleri arasındadır.  
safranbolu

Bu sene okulların da geç açılması sebebiyle Kurban Bayramı tatili biraz daha uzadı. Ülkemizde yaz sezonu Eylül sonu ve Ekim başına kadar devam etmektedir. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde bu süre daha da uzamaktadır. Kurban Bayramı'nda giriş yapıp tatilinizi eylül ayı ortalarına kadar uzatabilirsiniz. Ülkemizdeki iki dini bayramdan bir tanesi olan Kurban Bayramı her yıl sevinçle karşılanan günlerdir. Bu bayramda en güzel tatili yapmanız dileğiyle.

Etiketler