Tatil Denilince Akla Düşen Akdenizin Mavi Bayraklı Plajları

Akdeniz Bölgesinin ön plana çıkan en temiz deniz suyuna sahip plajları...

Yarımada olma özelliği ve iklim şartları neticesinde ''deniz, kum, güneş'' üçlüsü ile yaz turizminin geliştiği yurdumuzda tatil denilince ilk akla gelen kuşkusuz Akdenizdir. Bu yazımızda Çevre Eğitim Vakfı tarafından değerlendirilen Akdeniz bölgesindeki birkaç mavi bayraklı plajlara değineceğiz. Sadece Akdeniz değil, kuşkusuz diğer bölgelerimizde de mavi bayraklı plaj bakımından zengin bir ülkeyiz.

Akdeniz bölgesinde tatil yapmayı düşünüyor fakat tesise karar veremiyorsanız, sizler için oluşturduğumuz yazıya göz atmanızı öneririz. Seçilecek tesisin konumu, ulaşımı, fiyatı, konsepti ve özelliklerinin yanı sıra denizinin temizliğini yani ''mavi bayraklı'' olmasını arzu edenler için bir kaç öneriyi paylaşacağım. Yazımızı değerlendirerek, beğendiğiniz otele rezervasyon yaptırabilirsiniz.

kleopatra

Kleopatra Plajı

Dünyaca ünlü Kleopatra Plajı, Alanyanın en çok tercih edilen sahilidir. Kıyı uzunluğu yaklaşık 2 km olan plaj, ince kumlu olup, deniz suyunun berraklığı ve sığ oluşu ile ön plana çıkmıştır. Damlataş Mağarası ile başlayan plaj, tarihi Alanya Kalesinin eteklerinde yer almaktadır. Vaktiniz var ise 20 km uzaklıkta yer alan İncekum Plajına da uğrayarak, caretta caretalar ile tanışma fırsatını yakalayabilir, akvaryumu andıran denizin derinliklerine dalış yapabilirsiniz. 

kızkale

Konyaaltı Plajı

En popüler halk plajlarından biri de Konyaaltı Plajıdır. Konumu ve ulaşım olanakları nedeni ile ziyaretçisi oldukça fazla olan plaj, Antalya merkezdedir. 7 km uzunluğa sahip olan plajın mavi bayraklı olan kısmı 4,5 km lik alanı kapsamaktadır ve büyük bir kısmı falezlerden oluşmaktadır. Antik dönemde liman kenti olarak adlandırılan Olbianın kalıntılarına yine bu bölgenin yakınlarında rastlamak mümkündür. Plajın öne çıkan bir diğer özelliği ise çakıllı olmasıdır. Konyaaltı Plajında ayrıca soyunma kabinleri, duş alabileceğiniz alan ve cafeler de yer almaktadır.

kız kale

Kız Kalesi 

Mersin ilimizin turistik Erdemli ilçesinde bulunan Kız Kalesi Plajı, ince altın sarısı kuma sahip, deniz oldukça sığdır. İki kısma ayrılan Kız Kalesi Plajı adını, Bizans döneminde inşa edilen Kız Kalesinden almıştır. Denizin ince kumlu ve 50 metreye kadar olan kısmı sığ olduğundan özellikle çocuklu aileler tercih etmektedir. Plajın olduğu kısımda çok sayıda konaklama tesisi, cafe ve restoranlar yer almaktadır. 

Etiketler