Hafta Sonu Ağvada Yapılabilecek 5 Aktivite

Doğası ve bol oksijeni ile cennetten bir köşe konumundaki Ağva...

İstanbulun en gözde ve doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran Şile ilçesine bağlı Ağva ya özellikle hafta sonu gezileri düzenlenmektedir. Bu turlar sayesinde kendinize vakit ayırarak hafta sonunu eğlenceli hale getirebilirsiniz. Sizler için Ağva turu hakkında kısaca bilgi vererek bu turdaki izlenimlerimizi ve yapılacak aktivitelerden bahsedebiliriz. Bu sayede hafta sonu kaçamakları listesine Ağvayı da kesinlikle eklemeniz gerekecektir.

agva1

İstanbul a 89 km mesafede yer alan Ağva, ulaşım olarak doğa içerisinden ve patika yollardan geçerek adeta görsel bir şölen havasında Ağva ya varıyoruz. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında gitmenizi tavsiye ederiz. Bunun nedeni İlkbahar dönemi olmasından dolayı ağaçlar renklenerek doğanın her tonunu sizlere sergilediği açık ve net bir şekilde görünmektedir. Şehrin sıkıcı havasından kurtularak doğası ve sahili ile Ağva, Çanak ve Göksu dereleri ile birbirinden güzel koyları ile sizleri ağırlamaktadır.

agva2

Ağva da yapılabilecek aktiviteler arasında en çok tercih edilen çevre gezileri ile Kilimli ve Kadırga Koylarına yapılan yolculuklara katılmanızı tavsiye ederiz. Kadırga yolu üzerinden ince kumlu plajları ile ünlü sahile ulaşabilirsiniz. Masmavi suları ve tertemiz plajı ile denizin dalga sesi ve kuş cıvıltıları sizlere adeta cennetten bir köşe sunmaktadır. Zamanın büyük bir kısmını bu plajlarda geçirerek doğanın tadına varabilirsiniz.

agva3

Bölgede özellikle koylara yapılan tekne turları ile doğal güzelliklerini yerinde keşfedebilirsiniz. Ortalama 10 TL ücret karşılığında tekne turlarına katılarak ortalama sekiz ile ona yakın koyu gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra ormanın içerisinden geçen derede tekne gezileri ve sandallarla doğanın bütün imkanlarından yararlanacaksınız. Bu gezimizde tadını çıkarabileceğiniz en önemli aktivite sandal gezileri olabilir.

agva4

Özellikle doğa tutkunları için farklı bir aktivite olan Trekking ile Ağvanın uçsuz bucaksız doğasında kısa bir yolculuk yaparak çok sayıda canlı türünü burada görebilirsiniz. Özellikle kuş cenneti olarak da bilinen Ağva da leyleklerin göç döneminde eşsiz görüntüsüne şahit olabilirsiniz. Denizin tadını çıkarmak isteyenler derede düzenlenen su sporları, Kano, Deniz Bisikleti, gibi aktivitelere katılarak vakit geçirebilirler. Bütün bu turun ardından sizlere tavsiyemiz balık restoranlarında servis edilen enfes lezzetteki Alabalığın tadına bakmadan dönmemenizdir.

agva5

Etiketler
Online Rezervasyon