Beğ Pazarından Beypazarına ve Yöresel Lezzetlerine Yolculuk

Ankaranın Önemli Turizm Merkezleri Arasında Yer Alan Beypazarında Keşfe Ne Dersiniz?

Ankara ya 100 km mesafede yer alan, Ankara nın en önemli turizm yerleri arasında gösterilen Beypazarına gitme fırsatımız oldu. Özellikle bu seyahatimizde sizlere Beypazarı evleri ile meşhur olan ve yemekleri ve lezzetleri tüm dünyaya yayılmış Beypazarından izlenimlerimizi aktaracağız. Ankaradan yola çıktığımızda yaklaşın bir buçuk saatlik yolculuğun ardından Beypazarına varıyoruz. Burada şirin bir köyün aynı atmosferi koruyarak kasaba görünümünde ve geliştiğini görebilmek mümkün. Bizleri sıcak kanlı insanları yöre halkının misafirperver yaklaşımı ile güzel bir başlangıç yapıyoruz.

beypazari1

Beypazarına gelmeden önce kısa bir araştırma yaptığımızda buranın Etkileyici konakları, eski atmosferini koruyarak restore edilmiş evleri ve yemekleri dikkatimizi çekmektedir. Ayrıca Beypazarının havucu meşhur olduğu Sizleri Beypazarı merkezinde karşılayan Havuç heykeli ile daha da iyi anlaşılmaktadır. Tepeden aşağıya doğru inen dar sokakları merkezde birleştiği görünmektedir. Etrafta yer alan dükkanlar adeta sizleri evinde misafir eden ev sahibi gibi karşılamakta ve sıcak kanlı hoş sohbeti ile misafir etmektedir.

beypazari2

Yöresel Beypazarı evlerinin hemen hemen hepsi restoran, hediyelik eşya dükkanları ve kafelere dönüşmüş ve muhteşem lezzetleri servis edilmektedir. Kaldırım taşlı dar sokaklarında sağlı sollu yer alan dükkanlar ve ürünleri adeta dışarı fışkırmışcasına gezginlerin beğenisine sunulmuştur. Burada öğle saatinde yemek molası vererek hem dinlenebilir hem de yöresel lezzetlerine bakabilirsiniz. Her biri birbirinden lezzetli yemekler arasında inanın seçim yapmak çok zor oluyor. Biz yemek menümüzde meşhur Beypazarı güveci, yaprak sarma, mantı ve Tarhana çorbasını tercih ettik. Yemeğin ardından semaverde çay ve Beypazarı baklavasının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

beypazari3

Beypazarı gezimize başlamadan önce bölgenin Havuç ile ün saldığından bahsetmiştik. Burada aldığımız bilgiler doğrultusunda Türkiye de Havuç üretiminin %60 ı Beypazarından sağlandığını aktarabiliriz. Havuç ve Karadut un yılın her ayında bulabilmek mümkün. Özellikle hemen hemen her dükkanda havuç suyu ve karadutun sunulduğu görülmektedir. Ortalama yarım günlük vaktinizi ayırarak Beypazarının tarihi ve yöresel lezzetlerinin tadına bakarak gezimizi tamamlayabiliriz. Beypazarı seyahatimizin dönüşünde köy ürünlerini ve özellikle el yapımı tarhana, erişte ve Beypazarı kurusu almadan dönmemenizi tavsiye ederiz. Anadolu nun merkezinde yer alan Beypazarından ve yemeklerinden kısaca bahsettik…

beypazari4

Etiketler
Online Rezervasyon