Beyaz Evleri, Egenin Mavi Denizi ve Yeşil Doğası İle Bodrum Gezisi

Türkiyenin Önemli Turistik Yerleri Arasında Yer Alan Bodrum da Seyahate Ne Dersiniz ?

Türkiye sınırları içerisinde tatil denilince çok sayıda farklı destinasyon merkezleri bulunmaktadır. Genellikle yaz aylarının vaz geçilmez tatil seçenekleri arasında deniz, kum, güneş yer almaktadır. Akdeniz ve Ege bölgeleri yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmakta ve ziyaretçilerine bir tatilde bulabilecekleri tüm imkanları sağlamaktadır. Özellikle bu yazımızda sizlere Ege bölgesinin incisi Bodrumdan bahsedeceğiz.

bodrum1

Antik çağlardan günümüze kadar tarihi dokusunu halen muhafaza eden Bodrum daha önceleri Halikarnas adı ile anılıyordu. Bodruma geldiğinizde bir çok noktada Halikarnas ismini bir çok yerde ve mekanlara verilen isim olarak görebilmeniz mümkündür. Biz bu gezimizde her köşesini karış karış gezemeyeceğiz fakat başlıca destinasyon merkezlerini ziyaret edebiliriz.

bodrum2

Bodrum havalimanından rahat bir ulaşım ile merkeze doğru ulaşımı sağlıyoruz. Özellikle dikkatimizi çeken Bodrum da yer alan tüm yapıların dış boyaları beyaz renkte olmasıdır. Bu özelliği sayesinde tertemiz havası ve mas mavi denizi ile tatilcilerine cennetten bir köşe sunmaktadır. Bodrum limanına geldiğimizde kısa bir dinlenme molası vererek yelkenlileri ve balıkçı sandallarını seyredebilirsiniz. Ayrıca Ege denizinin uçsuz bucaksız manzarası eşliğinde kendinizi zinde hissedeceksiniz.

bodrum3

Bodrum a gelmeden önce kısa bir araştırma yaptığımızda Bitez, Göltürkbükü, Gümüşlük, Gündoğan, Ortakent, Turgutreis, Yalı, Yalıkavak gibi yerler Bodrumun en gözde turizm mekanlarındandır. Ayrıca Bodrumda yamaçlara kurulu olan Ege Denizi manzarası eşliğinde gün batımını da seyredebilirsiniz. Bodrum a gelip de Bodrum kalesini gezmemek yarım kalan bir tatil anlamına gelmektedir. Denize nazır görüntüsü ve tarihi yapısı ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Bodrum kalesi ayrıca su altı Arkeoloji müzesi olarak da misafirlerine hizmet etmektedir.

bodrum4

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden biri olan Zeki Mürenin Bodrum da yer alan evi müze olarak kullanılmakta ve bu gezimizde burayı da ziyaret ediyoruz. Bir başka destinasyon merkezi ve dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesini ziyaret ederek kısa Bodrum turumuzu tamamlıyoruz. Özellikle yabancı turistlerin burayı ziyaret etmesinde ülke ekonomimize büyük katkı sağlamaktadır. Çok sayıda tarihi yapının yer aldığı Mozolede tapınak, anıt mezar ve heykeller yer almaktadır. Bir sonraki yazımızda sizlere farklı mekanlardan izlenimlerimizi paylaşacağız.

bodrum5

Etiketler
Online Rezervasyon