Türkiye nin Önemli Turizm Merkezi Kapadokya

Kültürel Mirasımız Arasında En Bilinen Destinasyon Merkezi Kapadokya

Genellikle kültürel seyahat planlarımız dahilinde Türkiye genelinde birçok noktaya geziler düzenledik. Türkiye nin en gözde turizm merkezleri arasında gösterilen Kapadokya ya kısa bir seyahat yaparak tarihi ve kültürel bilgilerimizi güncellemiş olacağız. Daha önceden de Nevşehire yaptığımız turda Kapadokya ya da uğramıştık. Fakat şuan detaylı bir kültür gezisi yaparak Kapadokya nın tarihi ortamında gezintiye çıkacağız.

kapadokya

Genellikle yılın 4 mevsiminde ziyaretçi kabul eden Kapadokya ilçesi yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettikleri yerler arasındadır. Bizlerde kartpostallara konu olan bu tarihi mekanı yerinde ziyaret ederek anı defterimize yeni aktiviteler ekleyeceğiz. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden Kapadokya nın doğal mirasımız olan turistik yerlerini sizlere anlatalım.

kapadokya2

Kapadokya ilçesi vadi görünümünde ve devasa görüntüsü ile insanı kendine hayran bırakmaktadır. İlk bu destinasyon merkezine geldiğimizde tatilcilerin ve turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiğini görebilmek mümkündür. İlk girişinde yüksek bir konumdan vadiye doğru baktığımızda peri bacalarının doğal oluşumu ve muhteşem görüntüsü eşliğinde bizleri karşılıyor. Burada kısa bir mola vererek manzaranın tadını çıkartıyor ve bol bol resim çekerek vadi içine doğru hareket ediyoruz.

kapadokya3

Bu yamaç üzerinden aynı zamanda gün batımı seyredilmekte ve sırf bu ana tanıklık etmek için bu bölgeye gelen günübirlikçi ziyaretçiler bulunmaktadır. Tatil planı yaparken farklı bir alternatif olarak değerlendirebileceğiniz Kapadokya bölgesi misafirlerine sunduğu destinasyon merkezleri ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Bizlerde bu bölgenin tarihi görüntüsüne kendimizi vererek seyahatimize devam ediyoruz.

kapadokya4

Kapadokya bölgesinde çok sayıda peri bacaları doğal görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Özellikle bu bölgede yürüyerek gezinti yapıldığından rahat kıyafetler ile gelmenizi tavsiye ederiz. Peri bacalarının oluşumu hakkında burada edindiğimiz bilgiler doğrultusunda doğal afetler sonucu toprak kaymasının gerçekleştiği noktada peri bacalarının bu doğal görüntüsü ortaya çıkmıştır. Yüryıllarca bu bölge turistik destinasyon merkezi olarak anılmakta ve Türkiyenin önemli turizm merkezleri arasında gösterilmektedir.

kapadokya5

 

Etiketler