Sonbaharın Tüm Güzelliğiyle Ankara Ziyareti

Her Mevsim Ayrı Bir Güzelliğe Sahip Olan Ankara da Kısa Bir Gezinti

Türkiye nin önemli destinasyon merkezleri ve doğal güzelliklerini keşfetmeye devam ediyoruz. Ülkemizde genellikle yılın her anında farklı bir aktivite de bulunmak mümkündür. 4 mevsiminde dolu dolu geçtiği ülkemizde genellikle önceki yazılarımızda turistik bölgelerden ve yazlık beldelerden bahsetmiş olduk. Bu yazımızda da özellikle son baharın yaklaştığı şu günlerde gezip görebileceğiniz tarihi, doğal ve kültürel özelliklere sahip Ankara ilini ziyaret ederek buradan izlenimlerimizi paylaşacağız.

son1

İç Anadolu bölgesinin en büyük ili aynı zamanda Türkiye nin başkenti olan Ankara da çok sayıda gezip görebileceğiniz tarihi ve kültürel yerler mevcuttur. Gezimize başlarken rahat bir ulaşım güzergahına sahip olan Polatlı ilçesinden başlıyoruz. Özellikle burada gezip görmenizi tavsiye edeceğimiz kültürel mirasımız arasında yer alan Gordion Müzesi, Kayabaşı Mozaiği, Gordion Antik Kenti, Duatepe Anıtı, Kral Midas Tümülüsü gibi tarihi mekanları gezebilirsiniz. Yarım günlük vaktinizi ayırarak bütün bu tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz.

son2

Polatlıda alabileceğiniz öğle yemeği seçenekleri içerisinde eşsiz lezzete sahip yöresel lezzetlerinin servis edildiği lokantalarda yemek yiyebilirsiniz. Buradan yolculuğumuza devam ederek Temelli üzerinden Ankara merkeze doğru devam ediyoruz. Özellikle Ankara ya yaklaşmamıza 20 km kala dev gökdelenleri ve farklı mimari yapıya sahip binaları tüm ihtişamıyla bizleri karşılıyor. Bu görüntü karşısında kendinizi alıkoymak mümkün değil. Merkeze gelinceye kadar sağlı sollu bu yapılar bizlere eşlik ediyor.

son4

Merkezde vereceğimiz kısa molanın ardından Türkiye Cumhuriyetinin ilk yönetim binası olan 1. Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ediyoruz. Ankara nın Ulus semtinde yer alan 1.TBMM bulunduğu konum itibariyle merkezde yer almaktadır. Mecliste halen sergilenmekte olan o döneme ait eşyalar çeşitli heykeller yer almaktadır. Burada yapacağınız ziyaret de tarihi yapının ne denli sağlam olduğunu ve eski görüntüsünü yansıttığını görebileceksiniz.

son4.

Ankara yı kuş bakışı ayaklarının altına alan Ankara Kalesine yolculuğumuz devam ediyor. Yine aynı şekilde Ulus semti içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Ankara nın hemen hemen her noktasından görülmektedir. Kale çıkış yaparken aracımızı aşağıda bırakıyoruz ve yürüyerek kale içinden taş yolu geçerek kaleye varıyoruz. Burada yer alan tarihi dokusu bozulmamış dükkanlardan hediyelik eşyalar alabilir ve Ankara yı kuş bakışı seyredebilirsiniz.

son5

Etiketler