Tekirdağın İncisi Kumbağ Kasabası

Doğanın Farklı Yüzünü Yansıtan Kumbağ Beldesinde Kısa Bir Yolculuk

Yaz aylarının başladığı şu günlerde halen bir plan yapamadıysanız tarihi ve kültürel açıdan öneme sahip olan İstanbul un yanı başında yer alan Tekirdağ Kumbağ beldesine kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. Genellikle seyahatlerimizde tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan sayfiye alanlarını tercih ediyoruz. Tekirdağ Kumbağ beldesi de turistik açıdan oldukça büyük bir öneme sahip olduğu bilinmektedir. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan Tekirdağ Kumbağ da gezip gördüğümüz yerlerden sizlere bilgi verelim.

İstanbul dan hafta sonlarınızı değerlendirmek için bile gayet yakın mesafede bunan Kumbağ beldesi sadece 160 km uzaklıktadır. Ganos dağları eteklerinde kurulu olan Kumbağ kasabası tarihi ve kültürel özellikleri bakımından oldukça büyük öneme sahiptir. Deniz, kum ve güneş üçlemesinin tadını çıkarabileceğiniz Kumbağ da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Ayrıca şunu belirtmek isteriz özellikle şahsi araçlarınızla bölgeye geldiğinizde sizleri bol oksijen dolu keyifli bir yolculuk bekliyor.

Yeşilin ve mavinin her tonuna sahip olan Kumbağ kasabası yaz aylarının yaklaşmasıyla nüfusunu ikiye katlamıştır. Konum itibariyle Ganos Dağlarının çevrelediği bölgede çam ağaçlarının çevrelediği ormanlık alan bol oksijenli ortama sahiptir. Marmara nın en önemli sahil şeridine sahip olan Kumbağ da dilerseniz denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Ayrıca burada özellikle deniz ürünlerinin satıldığı çok sayıda dükkan yer almaktadır.

Özellikle yöre halkının balıkçılıkla geçim sağladığı ve verimli toprakları ile tarıma elverişli olmasından dolayı taze yeşillikler ve deniz ürünleri fazlasıyla tüketilmektedir. Keyifli vakit geçirebileceğiniz Kumbağ kasabasında temiz havası ve doğasıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Türkiye nin çok sayıda noktasından sizlere tarihi ve doğal güzellikleri yansıtmaya devam edeceğiz. Bu gezimizde sizlere doğanın farklı yüzünden bahsettik. Sonraki gezilerimizde sizlere farklı destinasyonlardan bilgi aktarmaya devam edeceğiz.

Etiketler