İlkbaharda Gidilesi 5 Farklı Rota

Doğanın, tarihin ve kültürel birikimin yansıması olarak, baharda kaçamak yapabileceğiniz yerler...

Çiçeklerin açmaya, havaların ısınmaya başladığı bu günlerde tatil planı yapmaya ne dersiniz? Cennet yurdumuzun her bölgesi ayrı güzellikte. Size en yakın lokasyonu tercih ederek baharın coşkusunu yeni keşifler ile yaşayabilirsiniz. Bu eşsiz mevsimi en iyi şekilde değerlendirerek; gerek kültür amaçlı, gerekse de doğa ve kaplıca tatili ile haftasonlarınızı renklendirebilirsiniz. Nereye gideceğiniz konusunda karar veremiyorsunuz önerilerimize göz atmanız eminim işinize yarayacak. 

abant

Abant 
Abant her mevsim farklı bir güzelliğe sahip olsa da baharda bir başka güzel... Kalabalıktan, gözlerden uzak bir yerlerde kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir rota. Huzurlu atmosferi ve büyüleyici doğal güzellikleri ile hayallerinizin ötesinde bir haftasonu sizi bekliyor. Büyükşehirlere yakın konumda olması ziyaretçi sayısının da yoğun olmasına neden olduğundan erkenden konaklama tesislerinde yerinizi ayırtmanızı öneririm. Bölgede ata binme, paintball, safari, atv, bisiklet turu ve trekking yapabileceğiniz aktivitelerden. 

kapadokya

Kapadokya
Dünya genelinde önemli bir yeri olan Kapadokya ise bir kez olsa ziyaret edilesi yerlerden bir tanesi. Peri bacaları ile ilgi çeken Kapadokya, asırlar öncesinde de bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, köklü bir tarihe sahip. Bölgeyi ziyaret etmek için en elverişli dönem bahar ayları diyebiliriz. Bu açık hava müzesini gezmeye iki gün yetmeyebilir. Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kiliseler, Peri Bacaları, şarap fabrikaları ve sayamayacağımız nice güzellikler... Kapadokyaya gelmişken balon turu yapmayı ve yöreye özgü testi kebabını tatmadan dönmeyin. 

ayder

Ayder Yaylası
Doğu Karadenizin cennet köşelerinden biridir Ayder Yaylası. Doğa ile iç içe tatil düşleyenlerin gidebileceği en ideal destinasyon olmasının yanında kaplıcaları ile de ön planda. Rizeyi Rize yapan Ayder Yaylası, Kaçkar Dağlarının eteklerinde yer alıyor. Yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçisi var. Doğanın bize hediyesi olan bu güzelliği baharda mutlaka görmelisiniz. Hava şartları bakımından en uygun dönem Mayıs ayı diyebiliriz. Tatilde en çok ihtiyaç duyacağınız şey fotoğraf makinesi ve yağmurluk. Ayrıca meşhur Ayder balından da dönüşte almayı unutmayın. 

amasra

Amasra
Batı Karadenizin bir diğer gidilesi rotası Amasra. 3000 yıla yakın tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve ahşap işlemeciliğinin en güzel örneklerine şahit olacağınız el sanatları ile kendine çeker Amasra. Haftasonu kaçamağı yapabileceğiniz farklı bir destinasyon olan Amasra, Ankara ve İstanbula yakın konumda olduğundan yerli turistlerce çok sık ziyaret ediliyor. Bütçenize uygun otelde yer ayırdıktan sonra; Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsünü ziyaret edebilir, Çekiciler Çarşısında alışveriş yapabilir, kumsalda uzun bir yürüyüşten sonra balıkçı lokantalarından birinde leziz yemeklerin tadına bakabilirsiniz. 

gelibolu

Gelibolu Yarımadası
Tarihi dokusu, büyüleyici doğasının görselliği ve etkinlikleri ile cezbeden Gelibolu, Çanakkale ilimizin görülesi cennet köşelerinden biri. Çanakkale Meydan Muharebesinin burada gerçekleşmesinden ötürü tarihi sit alanı ilan edilerek, kültürel varlıklar listesinde yerini almıştır. Kültürel yapısı yanında MÖ 4000 yıllarına dek uzanan tarihi neticesinde çok sayıda arkeolojik eser de bulunmaktadır. Tarihi Gelibolu Yarımadasında şehitlikleri ziyaret edebilir, birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 18 Mart anma törenini değerlendirebileceğiniz gibi, havaların biraz daha ısındığı Nisan ve Mayıs aylarında da bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler