Türkiye'de Deniz Turizmi

Yaz Turizmi Denilince İlk Akla Gelen Yerler

Türkiye, deniz turizmi açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasındadır. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları yaz sezonunda hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Bununla beraber Marmara ve Karadeniz kıyıları da özellikle yerli turistlerin ziyaret ettiği yerler arasındadır. Güneşli gün sayısının az olduğu Karadeniz kıyılarında deniz sezonu temmuz ve ağustos ayı ile sınırlıdır. 

deniz

Ülkemiz bir yarımada olup deniz turizminin bu kadar geniş sahillere yayıldığı ender ülkelerden birisidir. Mersin'den başlayıp Çanakkale kıyılarına kadar uzanan mesafe deniz turizmine uygundur. Bu sahil şeridinde özellikle Antalya, İzmir. Muğla il ve ilçeleri uzun sahilleriyle yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Turizm ülke gelirleri açısından önemli bir yer tutar. Bu bahsettiğimiz sahil şeridinde binlerce konaklama tesisi bulunmaktadır. Binlerce otel misafirlerini ağırlamaktadır.

plaj

Dünya genelinde en çok para harcanan turizm türü deniz turizmidir. Bunu sırasıyla kayak ve termal turizm takip etmektedir. Deniz turizmi beraberinde konaklama tesislerinin de sayısının artmasına neden olmaktadır. Turizm endüstrisi bacasız sanayi olarak bilinmektedir. Şöyle örnek verelim, yurtdışından gelen bir turist ülkeye girişinden itibaren ekonomiye katkı sağlamaktadır. Konakladığı tesis, yaptığı geziler, alışveriş yaptığı yerler tamamen ülke ekonomisine yaptığı katkı anlamına gelmektedir. Deniz turizminin ülkemize olan katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Cari açığın kapanmasına en büyük yardımcılardan birisidir.  

sahil

Özellikle Antalya, İzmir, Bodrum, Marmaris gibi tatil merkezleri sezon boyunca yüzde yüzlük doluluk durumuna ulaşabilmektedir. Bu bölgeler tabiri yerindeyse cennet gibidir. Deniz,kum, güneş diye sıraladığımız bu üçlü bu bölgelerde mevcuttur. Son yıllarda gelişen ve büyüyen turizm sektörü beraberinde turizm bölgelerinin de gelişmesine yardımcı olmuştur. Bölge insanına iş umudu olmuştur. Turizm sevgidir kaynaşmadır. Farklı ırk ve dinden insanların bir arada tatil yapmasına araç olur. Türkiye dünya üzerinde birçok kişi tarafından bilinen ve ziyaret edilen bir ülkedir. Turizm de buna katkı veren en büyük araçtır.  

akdeniz

Turizm sektörünü geliştirmek ve büyütmek yine bizim elimizde. Böyle güzel kıyılara sahip olan bir ülkemiz var. Değerini bilmek ve geliştirmek gerekiyor. Turizm sadece deniz, kum ve güneş olmamakla beraber en çok tercih edilen türü deniz turizmidir. Özellikle Ege ve Akdeniz sahillerinde yenileme çalışmaları yapılmalı ve restore edilmelidir.

Etiketler
Online Rezervasyon