Deniz, Doğa ve Kültürel yolculuk: Olimpos

Bol Oksijen Dolu Ortamında Denizin ve Kumun Tadını Çıkarabileceğiniz Olimpos da Kısa Bir Yolculuk

Antalyanın her köşesinde farklı bir destinasyon merkezi ve turitik yerleri bulunmaktadır. Özellikle doğa severlerin sıklıkla ziyaret ettikleri yerler arasında ilk olarak Olimpos gelmektedir. Antalya merkeze ortalama 100 km mesafede yer alan Olimpos yıl içerisinde yerli veya yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Sizlere bu yazımızda Olimpos ile ilgili kısaca bilgi ve gezilecek yerlerinden bahsedebiliriz.

olimpos1

Antalya dan yola çıktığımızda sol tarafımıza Akdeniz in muhteşem manzarası ve sağ tarafımızda ise dağın yamacından oksijen dolu havası eşliğinde Olimposa seyahat ediyoruz. Özellikle bol oksijen dolu havasında yolculuğunuzun nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Yolculuğumuz esnasında Kumluca da köy ürünlerinin satıldığı yerlere uğrayarak hem doğal hem de yörenin eşsiz lezzetlerinin tadına da bakabilirsiniz.

olimpos2

Olimpos un tarihi yapısı Helenistik dönemden izler taşımakta ve doğanın yanı sıra kültürel olarak da oldukça fazla olanaklara sahiptir. Tarihi geçmişinin yanı sıra 1986 lı yıllarda orman içerisinde yapılan pansiyonlar ve butikler sayesinde tekrar eski canlılığına kavuşmuş ve genellikle kampçıların ve üniversite öğrencilerinin sıklıkla tatil yaptıkları yerler arasında büyük ilgi görmektedir. Kültürel olarak da seyahat severlerin ilk ziyaret ettikleri yerler arasındadır.

olimpos3

Olimpos a ziyaretinizde bölgede yer alan ağaç evlerde konaklama yapabilir ve doğa içerisinde huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Burada sadece kahvaltı veren pansiyonlarda köy kahvaltısı eşliğinde yöre insanının maharetli ellerinden çıkan yiyecekleri ile diğer öğünleri alabilirsiniz. Olimpos da gün boyu denizde vakit geçirebileceğiniz gibi gün içerisinde yapılan aktivitelere de katılabilirsiniz. Özellikle su sporlarına katılmanızı tavsiye ederiz.

olimpos4

Olimpos da gündüz denizde ve plajda vakit geçirerek tatilin tadımı çıkarırken akşam gün batımını seyredebilir ve burada fotoğraf çekilerek arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız Olimpos da gece canlı müzik eşliğinde eğlenebilir ve günü tamamlayabilirsiniz. Olimpos da yer alan Roma döneminden kalma Antik kente ziyaret ederek kültürel değerleri yerinde görebilirsiniz. Özellikle Faselis ve Kekova ya düzenlenen yat turlarına katılmanızı tavsiye ederiz. Sizlere Olimpos hakkında kısaca bilgi aktardık. Seyahatlerinizde yazımızı takip ederek kendi rotanızı belirleyebilir ve eğlenceli tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

olimpos5

Etiketler
Online Rezervasyon