Sayısız Kişiye Şifa Veren Gönen Kaplıcaları

Geçmişten günümüze insanlara hayat aşılayan şifalı Gönen Kaplıcaları...

Balıkesire bağlı Gönen ilçesi yıllardır kaplıcaları ile ön plana çıkan, popüler tatil yerlerinden. Sadece sağlık bakımından değerlendirmek doğru olmaz bence. Temiz havası, yemyeşil ormanları ile doğa severlerin de hoşlanacağı bir lokasyon. Büyük bir ziyaretçi kitlesine sahip olan Gönen, 70 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve Milli Park içerisine konumlanmış, yaz kış tercih edilesi bir yer. 

genel

Eskiden beri Gönen Kaplıcaları şifa yuvası olarak görülmüş. Sağlık turizminin geliştiği belde, yeryüzünde ender rastlanan termal suya sahip. Su sıcaklığı 78 derece olup, özellikle; idrar yolları rahatsızlıkları, dolaşım sistemi, eklem rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, cilt hastalıkları ortopedik, nöroloji rahatsızlıklarının yanı sıra, alt ve üst solunum yolu hastalıklarına suyunun iyi geldiğini söyleyebiliriz. 

kaynak

Kaplıcaları ile öylesine bütünleşmiş ki Gönen Kaplıcaları olarak adlandırılıyor. Saf ve işlem görmemiş su direk sunulduğundan, mineral bakımından oldukça zengin. Doğal zenginlikten faydalanmak için öncelikle beklentinize ve bütçenize uygun konaklama tesislerinden birinde yer ayırtabilirsiniz. Tedavi amaçlı yararlanacaksanız fizik tedavi imkanı bulunan tesisler de mevcut, birini değerlendirebilirsiniz. 

havuz

Konaklama yapacağınız otelde öncelikle doktor bulunmasına dikkat edin. Yönergeleri doğrultusunda banyo kürleri ile sonuca daha çabuk ulaşabilirsiniz. Aileniz ile birlikte sakin ve huzurlu bir tatil düşlüyorsanız Gönen Kaplıcaları tam size göre. Kendinizi ödüllendireceğiniz bu mola sonrası dinlenmiş ve stresten arınmış şekilde, hayatınıza kaldığı yerden devam edebilirsiniz.

park

Konaklamanın yanı sıra gezmek ve eğlenmek de istiyorum diyorsanız da turistik yerlere yakın tesislere göz atabilirsiniz. Gönen Kaplıcalarının yakınlarındaki antik kente gezi düzenleyebilir, yine yakın çevredeki Roma döneminden, Osmanlı dönemine dek eserlerin sergilendiği müzeyi gezebilirsiniz. İlçe merkezi ise yürüme mesafesinde olduğundan alışveriş alanları da oldukça yakın konumda. Bununla birlikte Salı günleri merkezde kurulan Oya Pazarından sevdiklerinize hediyeler de alabilirsiniz.

acik

Haftasonu kaçamağı düşünüyorsanız Gönen Kaplıcaları doğasıyla size huzur verecek. Özellikle kış ayları daha çok rağbet gösterildiğinden erkenden yer ayırmanızda fayda var. Genellikle oteller dolu oluyor. Ayrıca açık termal havuzu olan tesisleri tavsiye ederim. Doğa manzarası eşliğinde, soğuk havada termal havuz keyfi yapmak gerçekten mükemmel bir his. 

Etiketler
Online Rezervasyon