Aladağların Yanı Başında Gölcük Gezisi

Gölcük, Doğa Severlerin Kesinlikle Ziyaret Etmesi Gereken Yerlerdendir

Türkiye nin her köşesinde farklı bir destinasyon merkezinin yer aldığı bilinmektedir. Özellikle doğa severlerin tercih ettiği Gölcük de kısa bir seyahat ederek sizlere bölge hakkında izlenimlerimizi paylaşacağız. Yemyeşil ormanları ve kartpostallara konu olan görüntüsü ile ziyaretçilerine farklı bir tatil imkanı sunmaktadır. Hiç vakit kaybetmeden sizlere Gölcük de yaşadıklarımızdan ve kendi izlenimlerimizden bahsedelim.

aladag1

 

Bolu ili sınırları içerisinde Aladağların eteğinde yer alan Gölcük, bol oksijenli havası ve yeşilin her tonuna sahip olan doğası ile misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Güzel bir hafta sonu geçirmek için farklı tarzı ile gezginlerin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden kurtulup stres atabileceği güzel bir ortama sahiptir. Gezimiz esnasında tur veya kendi imkanları ile Gölcük e gelen çok sayıda ziyaretçiyi görebilmek mümkün.

aladag2

Aladağların eteklerinde kurulu olan Gölcük, Söğüt, Kayın, Köknar, Sarı çam ağaçları ile çevrelenmiş muhteşem manzarası ile doğal güzelliklerimiz arasındadır. Burada gezimiz esnasında dikkatimizi çeken günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra kampçıların da sayısı oldukça fazla. İnsannın bu doğa karşısında kendinden geçmemesi mümkün değil. O nedenle eğer vakit bulabilirseniz kamp olarak da gezinizi şekillendirebilirsiniz.

aladag3

Gölcük de yer alan muhteşem doğa eşliğinde tarihi şirin bir ev genellikle Gölcük ile ilgili kartpostallarda yer almaktadır. Bu küçük şirin evi yerinde görerek tarihe tanıklık etmiş oluyoruz. Orman işletme müdürlüğüne ait olan bu ev dinlenme evi olarak Bürokratlar ve üst düzey yetkililerin kullanımına sunulmuştur. Burada bizlerde fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştiriyoruz ve doğaya yolculuğa devam ediyoruz.

aladag4

Dört mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Gölcük, özellikle yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde daha çok tercih edilmektedir. Bu bölge farklı bir turizm etkinliğine de ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle düğün öncesi fotoğraf çekimi yaptırmak isteyen çiftlerin Gölcükte konaklama yaparak düğün fotoğrafları çektirdiği görülmektedir. Abant gölünün biraz yukarısında ve biraz küçük olmasından dolayı daha şirin bir görünüme sahiptir. Burada yorucu olduğu kadar bir o kadar da eğlenceli geçen turumuzu noktalarken sizlere Gölcük hakkında izlenimlerimizi paylaştık. Diğer aktivitelerimizde görüşmek üzere…

aladag5

Etiketler
Online Rezervasyon