Türkiye ve Dünya üzerinde bulunan yerel içeceklerimizi tanıyalım

Yerel içeceklerin ülke tanıtımındaki yeri ve önemi

Sevgili blogsever arkadaş ve dostlarım, sizlerle paylaştığım birbirinden ilginç blog yazılarıma devam ederken geriye dönüp baktığımda birçok şeyden bahsettiğimi farkettim. Paylaşırken edindiğim bilgiler de cabası. Umut ediyorum ki bu bilgiler sayesinde birçok kişinin yararlandığını ve bu bilgilerin doğru yerlere gittiğini düşünüyorum. Elimden geldiğince sizlerle paylaştığım bu bilgiler genellikle Türkiye hakkında yazdığım yazılardı. Hedefim yurtdışına çıkıp burada edineceğim bilgileri size aktarmak olacak. 


icecek_1

Bugünkü blog yazıma ilginç bir konuyla başlamak istiyorum. Dünya genelinde ülkelerin ve özellikle Türkiye içinde bulunan milli içeceklerden bahsetmek istiyorum. Bugüne kadar birçok yerin tarihi, kültürel varlıkları, yiyecekleri gibi konulardan bahsettim. Ama bugün sizlere hiç bahsetmediğim ve benim de dikkatimi çeken bu konuyu siz blog takipçilerime aktarmak istedim. Umarım ilginizi çekiceğini umut ediyorum. Milli içecekler bir yerin tanıtımı ve o yerin değerini ortaya koyan unsurlardan biri olduğuna inanıyorum. 


icecek_2

Eğer alkollü içeceklerden bahsetmem gerekirse ilk alkolü damıtmayı Yunanlılar bulmuştur. Bu ilk damıtma deneyimini yaşayanlar ise Suriyelilerden Sami kabilesi yapmıştır. Bunu takip eden zamanlarda ise simyacılar bu damıtma işlemini yıllar boyunca saklamış ve tarihte bu şekilde anılmışlardır. Saklamaların amacı hem ticari hem de bu maddenin keyif verici bir içerikte olmasından dolayı diğer kabileler tarafından kabul edilemeyeceği duygusudur.

 


icecek_3

Ülkemizin milli içeceklerinin arasında anasondan yapılan rakı ve ayran türk milli içeceklerinin başını oluşturmaktadır. Dünya genelinde bazı ülkelerin milli içeceklerini sıralamak gerekirse; Kırgızistan kımız ve maden suyu, İngiltere sütlü çay, İspanya'nın bademle yapılan Chufa, Kore ve Çin sağlık yönünden en yararlı içeceği yeşil çay, Kenya'nın tarçınlı ünlü sütlü çayı Chai, İsviçre Rivella adı verilen narın çeşitli baharatlarla karışımından oluşan içeceği, Bulgaristan'ın aslında bizim de çok tükettiğimiz hatta bize ait olduğunu sandığımız boza ve bunun gibi birçok yerel tat her ülkenin karakteristik özelliğini ortaya koymaktadır. 


icecek_4

Kendi ülkemi övmek gibi olmasın ama rakı ve ayran diğer ülkelerin içeceklerinden kat kat daha iyi olduğuna inanmaktayım. Her iki içeceğin tüketimi hem yer hem de bulunduğunuz durum itibariyle farklılık oluşturduğunu bilmekteyiz. Yurtdışından gelen misafirlere sunulduğu vakit beğenerek tükettiğine de şahit olmuşluğum vardır. Milli değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizinden biridir. Özellikle yerel içecek ve yiyeceklerimizi gelişen kapital gelişimin altında ezilmemesine dikkat etmek zorundayız.


icecek_5

Etiketler
Online Rezervasyon