Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan önemli geçiş noktalarından biri İstanbul gezilerinizi ertelemeyin.

Büyüleyici bir şehrin gizemli yolculuğunda İstanbul sizlere eşlik edecektir.

Yaşadığım sürece ve kendime zaman ayırdığım dönemlerde elimden geldiği kadar Türkiye içinde birçok yere gitmeyi planladım. Gittiğim ve gezip gördüğüm bu yerlerle ilgili paylaşımlarımı blog sayfamda devamlı güncel bir şekilde tutmaya çalışıyorum. Paylaştıkça artan gezisever dostlarım, bana hem yaptığım işle ilgili ilham kaynağı yaratmakta ve yeni dostluklar edinmekteyim. Bugün sizlere medeniyet, ticaret, sanat, tarih ve birçok olumlu sıfat bulabileceğim koca şehir İstanbul'dan kısaca söz etmek istiyorum.

 

istanbul_1

Metropolitan bir kent, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan koca bir şehir. Anlatmakla gerçekten tarifi olmayan ülkemiz şehirlerinden biridir İstanbul. Ticaret, ekonomi ve sosyo kültürel anlamda önemli bir yerde olan İstanbul, coğrafi konum olarak ise stratejik bir bölgede bulunmaktadır. Sadece ticaretin değil, iş, sanat ve birçok şeyin hızlı aktığı bir şehir olarak İstanbul, hem yaşanması kolay, bir yandan da yaşanması zor bir şehir özelliğini yansıtmaktadır. En büyük sorunu trafik olan bu koca şehrin tek güzelliği bence deniz olması. Sahilinde bir tur atmak bütün stresinizi almaktadır.

 

istanbul_2

İstanbul gerçekten tarifi zor bir şehir olsa da burada gezip görebileceğiniz en önemli yerler arasında; İstanbul Surları, Dolmabahçe Sarayı, Haliç, Beylerbeyi Sarayı, Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı, Çırağan Sarayı, Galata Kulesi, Pier Loti, Taksim Meydanı, Gülhane Parkı ve sayamadığım birçok yer başlıca görmeniz gereken yerlerdir. İstanbul geziniz için en az 1 haftanızı buraya ayırmanız gerekmektedir. Zaten sarayları gezmeniz ve buralardan tarihiyle ilgili bilgi almanız yeteri kadar vaktinizi almaktadır.

 

istanbul_3

Kent, gece hayatıyla, restoranlarıyla, alışveriş merkezleri, yüksek plazaları, otelleri, sanat ve kültürel yapılarıyla muhteşem bir görsel ölen sunmaktadır. Türkiye'nin birçok farklı kültür ve yerleşkesiyle birlikte farklı lezzetleri de burada bulabilirsiniz. Tarihten bu zamana kadar dış ülkelerin gıptayla baktığı İstanbul ticaretin geçiş noktalarından bir yerinde bulunmaktadır. İstanbul manzarasını en iyi izleyeceğiniz yerlerden biri Pierre Loti Tepesi, İstanbul'un Eyüp ilçesinde konumlanmış şekilde Haliç manzarasını sunmaktadır. Teleferikle de çıkabileceğiniz bu güzide yer gelen misafirlere müthiş bir manzara sunmaktadır.

 

istanbul_4

İstanbul, tarihten bu zamana kadar farklı medeniyetlerin toprağı olarak birleşmiş bir il olarak konumlanmıştır. Denizi ve eşsiz boğaz manzarası sadece İstanbul'un havasını koklayacağınız en güzel olaylardan biridir. Birçok hikaye, şiir, film ve sanatsal etkinliklere konu olan bu koca şehir, bizlere yaşattığı bu duygularla var olmaya devam etmektedir. Yurtdışından ticaret, konaklama, ikamet, projeler ve birçok değişik sebepten dolayı ziyaret eden misafirlerin sayısı oldukça fazladır. İstanbul ziyaret edilen bir il dışında sağladığı avantajlar fazladır.

 

istanbul_5

Bu blog yazımda İstanbul'u sizlere tanıtmaya çalıştım. En zorlandığım şehirlerden birisi.İstanbul, kelimelerin kifayetsiz kaldığı, eşsiz yerleri ve mekanlarıyla bizleri büyülemektedir. Gerçekten anlatılması güç bir şehir olduğu için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Yakın il ve ilçelerdeyseniz her haftasonu bir yerini görmek için zaman ayırınız. Göreceğiniz yerleri önceden belirlerseniz gezi planınız daha sağlıklı geçer.

 

istanbul_6

Etiketler