Altın Sarısı Plajı ve Caretta Carettaları İle Dalyan ve İz Tuzu Plajı

Akdeniz Manzarası ve Muhteşem Doğası ile Dalyan ve İz Tuzu Plajında Tatitilin tadını çıkaracaksınız

Bu sefer ki rotamız denizi, doğası ve Caretta Carettaları ile meşhur Dalyan ve İz tuzu plajları. Özellikle yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde tatil planı yapıyorsanız kesinlikle bu rotamızı değerlendirebilirsiniz. Avrupanın en iyi plajı unvanına sahip İz tuzu plajı gerçekten de bu unvanı hak eder nitelikte. Özellikle İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden bu bölgeye rahatlıkla ulaşım sağlayarak güzel bir kaçamak yapabilirsiniz.

dalyan1

Akdeniz manzarası eşliğinde muhteşem doğası ile Dalyana ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Özellikle sabah saatlerinde bölgeye gelirseniz çok sayıda köy kahvaltısı sunan restoranları ziyaret edebilirsiniz. Burada sunulan ürünler hem doğal hem de kendi ürünlerinden olduğu için farklı bir lezzette kahvaltı yapabilirsiniz. Dalyanda konaklamalarınızı gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda otel olmasına karşılık butikler, Bungalovlar veya pansiyonları da tercih edebilirsiniz. Böylelikle bütçenize göre uygun konaklama imkanı bulabileceksiniz.

dalyan2

Küçük bir sahil kasabası niteliğinde yer alan Dalyan, tatilcilerine unutamayacakları bir tatil imkanı sunmaktadır. Çok sayıda tarihi mekan ve doğası ile ziyaretçilerin yıl içerisinde sıklıkla uğradıkları yerler arasındadır. Bizleri ilk olarak merkezde yer alan Caretta heykeli karşılıyor. Bu heykeli gördüğümüzde Kartpostallara konu olan Carettaların yumurtlama dönemi ve o an gözümüzde canlanmakta. Bu heykel Dalyanın merkezi ve bütün yollar bu noktaya çıktığı görünmektedir.

dalyan3

Konaklama için özellikle Dalyanda sıklıkla karşılaşabileceğiniz butik otelleri tercih edebilirsiniz. Özellikle konaklama yaptığımız otelde yiyeceklerin çoğu otel bahçesinde yetişen ürünlerden oluşmakta. Sabah kahvaltısında yediğimiz domatesin, salatalığın ve yeşilliklerin tadını hiçbir yerde bulamazsınız. Dalyan da kısa bir yürüyüş yaparak bölgeyi keşfedebilirsiniz. Muhteşem nehir manzarası sizlere bu gezinizde eşlik ediyor. Nehrin karşısında yer alan Kaunos Antik Kenti kaya mezarları, pansiyonlar burada güneşlenen turistler ve nehire giren misafirler tam bir doğal görüntü oluşturmakta.

dalyan4

Dalyandan tekne ile İz Tuzu plajına ortalama 35 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabiliyoruz. Kısa bir deniz manzarası eşliğinde 6 km. uzunluğa sahip olan İz Tuzu plajı tüm ihtişamıyla bizi karşılıyor. Plajı incecik kumla kaplı ve altın sarısı rengi ile ne kadar da değerli olduğu anlaşılmaktadır. Carettaların yuvalama yerleri olmasından dolayı plaja kedi ve köpek gibi hayvanların alınması yasakmış. Özellikle yumurtlama döneminde gece saatlerinde ziyaretçiler plaja akın ederek bu an a şahit oluyorlar. Daha bir çok aktivitenin olduğu bölgede sizlere önemli yerlerden bahsettik. Diğer yazılarımızda sizlere tatil deneyimlerimizden bahsetmeye devam edeceğiz…

dalyan5

Etiketler
Online Rezervasyon