Bol Oksijeni Ve Karadenizin İncisi Uzungöl

Doğada Adeta Cennetten Bir Köşe Konumunda Yer Alan Uzungöl Gezisi

Karadeniz in her köşesinde doğanın tüm olanaklarını görebilmek mümkündür. Bu nedenle bu gezimizde sizlere doğanın içerisinde dünyaca ün kazanmış Uzun göl den bahsedeceğiz. Bu gezimizde özellikle yabancı turistlerinde gezi listelerine Uzun Gölü de eklediklerini görebilmek mümkündür. Uzun süredir Karadeniz ve Uzun göl ile ilgili araştırma yaparak ve bu gezinin hayalini kurarak tatilimizi planlıyoruz. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden Uzungöl ile ilgili deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak isteriz.

uzungol1

Trabzon a 99 km mesafede yer alan Uzun göl Çaykara mevkiine sadece 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Trabzon dan yeşillikler içerisinde ortalama 1 saat 20 dakikalık yolculuğun ardından Uzun göle ulaşabilirsiniz. Burada özellikle yaz aylarında turizm firmaları her daim ulaşım imkanı sağlamaktadır. Dilerseniz kendi aracınızla dilerseniz tur firmalarının araçlarıyla Uzun göle gelebilmek mümkündür.

uzungol2

Tatil denilince ilk akla gelen deniz,kum ve güneş üçlemesine farklı bir alternatif katan Uzun göl, sessiz sakin ortamı, yaylaları, bol oksijenli ortamı, doğa turizmine hizmet etmektedir. Büyük şehirlerin stresli ve yorucu ortamızdan biraz uzaklaşarak kendinize vakit ayırıp bu doğal güzelliği görmenizi tavsiye ederiz. Burada 1625 hektarlık bölüm Tabiat parkı olarak ayrılmış ve zengin bitki örtüsü ve yaban hayatı çeşitliliği açısından birçok bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır.

uzungol3

Uzun göl de tepenin tepenin kayalık alanlarından ve yamaçlarından aşağıya doğru akan şelaleleri ile ilk baharda eriyen karların sularının birleştiği doğal görüntü bizleri büyülemektedir. Burada yaptığımız gezide edindiğimiz bilgiye göre Uzun göl 1989 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiş ve 2004 yılında özel çevre alanı olarak belirlenmiştir. Bu nedenle Karadeniz bölgesi ve özellikle Uzun göl turizm gelirleri açısından büyük önem taşımaktadır.

uzungol4

Nisan - Mayıs aylarında sezonun başladığı Uzun göl de ortalama 7 aylık uzun bir sezonun olduğu bilinmektedir. Bu süre içerisinde Uzun gölde Alabalık, yöresel kahvaltı ve yöreye özgü yemekleri ile doğanın tüm imkanlarından yararlanabilirsiniz. Uzun göl gezimizde daha birçok etkinlik ve doğal güzellikleri yerinde görebilirsiniz. Kısa kısa notlar aktararak sizleri heyecanlandırıp en kısa sürede bu bölgeye gelmenizi tavsiye ederiz.

uzungol5

Etiketler
Online Rezervasyon