Yurtdışı ve yurtiçi misafiri için büyük kolaylık sağlayan turizmin olmazsa olmazı ulaşım araçlarını yakından tanıyalım

Turizmde havayolu, demiryolu ve karayolu hizmetlerinin önemi

Blog sayfamı takip eden arkadaşlar ve dostlarım, sizlerle beraber paylaşmış olduğum her anı benim için mutluluktan öte diyebileceğim bir şans. İlk günkü heyecan içerisinde gezilerime devam etmekteyim. Sizlerin de desteği sayesinde her geçen gün bu isteğim bir kat daha artmaktadır. Hedefim, Türkiye dışında Avrupa'yı da keşfetmek. Umarım bu hedefimi de en kısa zamanda gerçekleştireceğim. 


ulasim_1

Bugün sizlere turizmde olmazsa olmazlardan ulaşım hakkında bilgi vermek istiyorum. Dünya genelinde önemli bir unsura sahip olan ulaşım, Türkiye turizminde de önemli bir yer teşkil etmektedir. Birçok ulaşım şekli ve aracı bulunan ülkemizde hem turizmde hem de normal yaşamın gerektirdiği birçok alanda faaliyet göstermektedir. Gelen turist ve yurt içi misafirlerinin sağlıklı bir tatil yapabilmesi bu ulaşım araçlarının olanaklarına göre farklılık göstermektedir.


ulasim_2

Bu ulaşım araçlarının en hızlı ve kaza oranı en düşük seviyede olan uçak, Dünya'da en fazla tercih edilen ulaşım araçlarındandır. Hemen hemen her yere ulaşımı olan bu ulaşım aracı, yapılan havalimanları ve artan havayolu şirketleri sayesinde ağını daha fazla büyütmektedir. Erken rezervasyonda en fazla seçeneğe sahip olan uçak ulaşımı, avantajlı paket ve fiyatlarıyla misafirin tercihinde büyük rol oynamaktadır. 


ulasim_3

Bir diğer ulaşım aracı olan karayolu ulaşımında da büyük rol oynayan araçlar ise otobüs ve tren yine misafirin uçak ulaşımından sonra en fazla tercih ettiği ikinci ulaşım araçlarındandır. Özellikle bayram ve özel dönemlerde bu ulaşım araçlarına talep yoğunluktadır. Bu yoğunluktan dolayı ek seferler bile konulmaktadır. Aynı durum uçak ile ulaşım için de geçerlidir. Ek seferler her zaman misafire kurtarıcı bir alternatif seçenek oluşturmaktadır. 


ulasim_4

Son olarak turizmde yine paket turlar eşliğinde denizyolu ulaşımından bahsetmek istiyorum. Bu ulaşım şekli genellikle turizm için yurtdışı ağırlıklı olmaktadır. Yunanistan ada turları, Akdeniz, Ege, Adriyatik, Norveç Fiyortları, Transatlantik Amerika gezileri en fazla tercih edilen deniz ulaşımında etkili olan turlardır. Siz siz olun tatilinizi yapmadan önce gideceğiniz ulaşım aracı hakkında hem bilgi alın hemde rezervasyonlarınızı önceden yapınız. 


ulasim_5

Etiketler
Online Rezervasyon