Doğanın İçerisinde Saklı Cennet Yedigöller

Batı Karadenizin En Güzel Doğasına Sahip Yedigöller de Bol Oksijen Dolu Ortamında Gezintiye Ne Dersiniz?

Batı Karedeniz in önemli doğal güzelliklerine sahip olan Bolu da bulunan Yedigöller Milli Parkını bu gezimizde sizlere kısa bilgiler aktararak izlenimlerimizi paylaşacağız. Özellikle doğa severlerin kesinlikle görmesi gereken önemli bir milli park olmasından dolayı yoğun ilgi görmektedir. Bulunduğu konum itibariyle Zonguldak, Düzce, Mengen ilçesiyle sınırı olan Yedigöller Milli Parkı Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakın olmasından dolayı ziyaretçi akınına uğramaktadır.

yedi1

Doğanın tüm özelliklerine sahip olan Yedigöller de Alabalıklar, zengin bitki örtüsü, göller ve tarihi güzellikler içerisinde bol oksijen dolu ortamında gezintimize başlıyoruz. Özellikle Yedigöller de Kızılağaç, Meşe, Gürgen, Karaçam ve Sarıçam gibi ağaçlarla çevrili ormanlık alan oldukça fazladır. Bu gezimizde bol bol yürüyüş yapılacağı için rahat kıyafetler ve spor ayakkabı ile gelmenizi tavsiye ederiz. Milli park olması özelliğinden dolayı çok fazla yapılaşma olmamış ve her şey doğal görüntüsü muhafaza edilerek hizmete sunulmuş.

yedi2

Milli park içerisine girer girmez mis gibi havası ve Serin göl muhteşem görüntüsü ile sizleri karşılıyor. Serin gölden 5 dakikalık yürüyüş mesafesinden sonra Büyük göl karşımıza çıkmaktadır. Burada yer alan göller ismini göllerin fiziki özelliğinden aldığını öğreniyoruz. Büyük gölün hemen etrafında yer alan yürüyüş parkurundan geçerek bol oksijen dolu havasıyla Büyük göle geliyoruz. Burada kesinlikle fotoğraf çekmenizi tavsiye ederiz.

yedi3

Buradaki kısa molamızın ardından Büyük gölün hemen karşısında yer alan Derin Göle geçiyoruz. Burada dikkatimizi çeken göller arasında geçiş yolu patika yol üzerinden ve doğal görüntüsü ile kendine hayran bırakacak özelliklere sahip ortamı ile sizleri karşılıyor. Sırasıyla gezimize art arda sıralanmış bir şekilde bizleri ağırlayan İnce Göl, Sazlı Göl, Nazlı Göl ve Kuru Gölü geziyoruz. Böylelikle Yedi Göllere adını veren bu gölleri gezerek doğanın her halini yansıtan bu bölgede stresten uzak bir gün geçirebiliyoruz.

yedi4

Batı Karadeniz in en güzel mekanlarına sahip olan Bolu da bu gezimizde Yedi Gölleri gezerek burada yapabileceğiniz aktivitelerden ve bölge hakkında bilgiler paylaştık. Sizler de bu bilgilerden faydalanarak ziyaretlerinize başlamadan önce neler yapabileceğinizi ve gezebileceğiniz yerler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İstanbul ve Ankara nın ortak noktasında yer alan Yedi Göllerde doğanın her türlü olanaklarına sahip olacaksınız.

yedi5

Etiketler