Kültür Başkenti Eskişehir

İç Anadolu'nun Kalbi Eskişehir

İç Anadolu Bölgesi'nin önemli şehirlerinden birisi olan Eskişehir'i tanıma fırsatı bulabileceğimiz bu blogda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Eskişehir kültür başkenti seçilen iller arasındadır. İki tane büyük üniversite barındıran Eskişehir ayrıca bir öğrenci şehridir. Sokakta gezen her üç kişiden birisi öğrencidir. Havası soğuk insanları sıcak olan bu şehirde vakit geçirebileceğiniz bir çok seçenek mevcuttur. 

eskisehir

Eskişehir sanayisi gelişmiş önemli bir şehirdir. Konumu dolayısıyla birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Eskişehir öğrenci şehri olması sebebiyle ve bu yoğunluğu kaldıracak şekilde restoranlar oteller, tiyatrolar, alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Özellikle Porsuk Çay'ı etrafında birçok kafe restoran misafirlerini ağırlamaktadır. Türkiye'nin hemen hemen her yerinden öğrenci barındıran Eskişehir'de konaklama imkanları da gelişme göstermiştir. Son yıllarda birçok öğrenci yurdu yapılmıştır.  

sazliova

Eskişehir gidecekseniz gezeceğiniz yerler başlıca şunlardır; Tarihi Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Eskişehir Balmumu Müzesi, Lületaşı Müzesi ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Eskişehir'deki en önemli gezi noktalarındandır. Merkezdeki Adalar Bölgesi, Doktorlar Caddesi, Porsuk Çayı, Heller Gençlik Merkezi, Sazova Parkı, Espark vakit geçirebileceğiniz noktalar arasındadır. 

odunpazari

Eskişehir'de yeme-içme anlamında ilk akla gelen Çiğbörek'tir. Hemen hemen her restoranda bulabileceğiniz Çiğbörek'in yanında, Balaban Köfte, Kuzu Sorpa, Met Helva, Haşhaşlı'da Eskişehir'e özgü diğer lezzetler arasındadır. Ayrıca Eskişehir'de Türk ve dünya mutfağından her seçeneği bulmak ta mümkündür. Özellikle Ankara'ya yakın olması ve hızlı trenle ulaşım olması Eskişehir'e olan ziyaretçi sayısını artırmıştır. Ankara-Eskişehir arası hızlı trenle sadece bir buçuk saattir. Eskişehir'deki gar merkezde olduğu için ulaşım gardan çok kolaydır. 

tramway

Eskişehir'e yapacağınız bir geziyi mutlaka ilkbahar ve yaz aylarını denk getirin. Çünkü Eskişehir oldukça soğuk bir şehirdir. Karasal iklimin hüküm sürdüğü Eskişehir'de kış ayları oldukça soğuk geçmektedir. Yıllık sıcaklık ortalaması 11 derece civarındadır. İlkbaharda yeşeren ağaçlar Eskişehir'i farklı bir güzelliğe büründürmektedir. Porsuk Çayı etrafında bulunan sandallarla gezinti yapabilir ya da Sazlıova'daki piknik alanlarında vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Öğrenci kenti olan Eskişehir'de restoranlar ve kafeler geç saatlere kadar açıktır. Gece saat 3'te acıksanız dahi mutlaka yiyecek birşeyler bulabilirsiniz. Ayrıca Eskişehir'de gece hayatı da çok canlıdır. Canlı müzik yapan eğlence yerleri bulmak çok kolaydır. Öğrenci ile gelişen Eskişehir gelişimini sürdürmeye devam edecek gibi görünüyor.

Etiketler
Online Rezervasyon