Dünya'nın ve Türkiye'nin en önemli tarih ve lezzet duraklarından Gaziantep'i keşfedelim

Gastronomi turizminin en önemli noktalarından Gaziantep'e yolculuk

Blogsever dostlarıma tekrar merhabalar. Yazılarımda sizlerle birçok şeyi paylaştığım için çok mutluyum. İnsana özgü ne varsa paylaşmanın mutluluğunu yaşadığım bu yol hikayeleri, bana hem ilham vermekte hem de mutluluğuma mutluluk katmaktadur. Sizlerin bana olan güveni ve inancı son derece olumlu olduğu için yazdığım yazılara her geçen gün daha dikkat etmekteyim. Dolayısıyla karşılıklı alışverişte bulunduğumuz bu blog sayfam hem bana hem de sizden aldığım olumlu veya olumsuz eleştirilerle konulara daha objektif bakmama sebep olmaktadır. 


antep_1

Bugün sizlere Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan bir kültürden bahsetmek istiyorum. Konuya iyice merak sardığınızı biliyorum ve lafı uzatmadan ülkemizin en fazla değer verdiği yemek kültürümüzden bahsetmek istiyorum. Bu yemek kültürünün en önemli noktalarından ve Türkiye'nin en önemli şehirlerinden Gaziantep, bugünkü blog sayfamda yer vereceğim adreslerden birisidir. İnanılmaz keyifli bir yolculuktan sonra Antep sokaklarının kokusunu almak beni çok heyecanlandırmıştı.


antep_2

Gaziantep, Türkiye'nin turizm, sanayi, tarım ve kültür bakımından en önemli şehirleri arasındadır. İnanılmaz bir potansiyele sahip olan bu şehir gelen misafirlere hem tarihiyle hem kültürü hem de yemekleriyle cezbetmektedir. Şehire geldiğiniz vakit büyük şehirlerin keşmekeşinden farklı bir yere geldiğinizi hem insanların misafirperverliğinden hem de yüzlerdeki ifadelerden anlayabilirsiniz. Birçok şehirden buraya gelen yerli yabancı misafirler tarih ve kültür turizmi dışında gastronomi turizmi içinde akın etmektedir. 

antep_3

Dünya'da tescillenmiş bir ürün olarak ta bilinen Gaziantep baklavaları bu gastoromi turzminin en başını almaktadır. Bir ara kardeş ülke Yunanistan her ne kadar biz bulduk baklavayı deseler de bu fikirleri kursaklarında kalmıştır. Tescilli bir marka olan Antep baklavaları Türkiye'nin birçok yerine siparişlerini yollayarak ününe ün katmıştır. İnanılmaz bir lezzete sahip olan bu baklavalardan yemeden asla dönmeyiniz. Kullanılan yağ ve şeker oranı organik ve kıvamında olan bu tat, bence Dünya'nın en güzel lezzetleri arasında bulunmaktadır.


antep_4

Antep'in diğer lezzetleri arasında; sabah kahvaltısında daha önce denemediğiniz ciğer ve beyran çorbası, öğlene doğru çay eşliğinde katmer, öğle arası Antep lahmacunu ve akşama doğru da yiyeceğiniz Antep kebapları bölgede yapacağınız günübirlik bir gastronomi gezisidir. En kısa zamanda bir uçak bileti alıp bu turizmden sonuna kadar yararlanmanızı dilerim. Eğer vaktiniz varsa Bedesten ve bunun gibi birçok tarihi yer görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Gaziantep için küçük bir tavsiyem var, bölgede mutlaka doğal ürünlerden almayı unutmayınız. Yapacağınız alışverişler hem ülkeye hem de Antep ekonomisine katkı sağlayacaktır.


antep_5

Etiketler
Online Rezervasyon