Bodrumda Keşfedilmeyi Bekleyen En Sakin Koylar

Tatil denildiğinde ilk akla gelen beldelerimizden olan Bodrumda tatil ayrılacağı bir başka güzel...

Ege Bölgesinin en popüler destinasyonu olan Bodrum; doğal güzellikleri, mavi bayraklı koyları ve tarihi varlıkları ile göz kamaştırmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında binlerce turistin akın akın ziyaret ettiği popüler yarım ada, yöre halkının kültürü ve eşsiz Ege sofrası ile de göz doldurmaktadır. Tatilinizi Bodrum'da geçirmeye karar verince öncelikle bilmeniz gereken keşfetmeniz gereken birçok koyu olduğu ve her beldesinin ayrı bir özelliğe sahip olduğudur.

Bodrum

Sürprizlerle dolu olan Bodrum; eğlence, kültür, tarih, festival, deniz turizmine dair her beklentiyi karşılayacak niteliklere sahiptir. Bodrumun yazları en hareketli geçen beldeleri; Turgutreis, Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Göltürkbükü, Bitez Ortakent Yahşi iken, daha sakin atmosfer düşleyenler için ise; Güllük, Güvercinlik ve Torba idealdir. Bodrumu özel kılan da; dinlenme amaçlı tercih edilen sakin bir yerden, arzu edildiğinde birkaç km uzaklıktaki bir başka beldede kalabalığa karışabilmektir.

kale

Sakinlik arayanlar için eşsiz manzarası ile sizleri selamlayan koyları Bodruma farklı bir hava katmaktadır. Örneğin; balıkçıları, lokantaları, pırıl pırıl sahili ve kahveleri ile tatilcilerin göz bebeği Güllük... Bodrum merkeze 42 km uzaklıklığı bulunan koyda, muhteşem deniz manzarasına sahip oteller sakinlik isteyenlerce tercih edilebilir. Bir diğer örnek ise kuşkusuz en çok tercih edilen Kadıkalesidir. Antik çağlardan kalma eserleri, merkezi konumu ve mavi bayraklı denizi ile cezbeder.

koy

Bodrum rotamızda yer alması gereken bir diğer koy ise, ilçe merkezine 35 km uzaklıkta yer alan Koyunbabadır. Koyunbabayı ön plana çıkaran en önemli özelliği Bodrumun en temiz, en güzel denizine sahip olmasıdır. Hala bakir kalabilmiş doğası ile doğa tutkunlarını kendine çekmektedir. Bodruma gelip de İassos Antik Kenti'ni görmeden gitmek olmaz...Bu dünyaca ünlü antik kent sizi Kıyıkışlacık Koyunda selamlar. Antik kalıntıları, balıkçı lokantaları ve mezelerinin yanında temiz deniz arayanların diğer adresi ise Boğaziçidir.

antik

Boğaziçinin yanı sıra tatilcilerin popüler rotalarından bir diğeri ise Karaincirdir. Karaincir uzun kumsalı ve berrak denizi ile tercih edilir. Bodrum gezinizi renklendirmek için ayrıca Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi ve Tavşan Adasını görmeden, vaktiniz var ise Mazı Köyünün bakir kalmış doğasını keşfetmeden ve el yapımı halılardan almayan dönmeyiniz. Ayrıca Bodrum ilçe merkezine 25 km mesafede yer alan filamingolar, karabataklar, turnalar ve yaban kazlarının yaşam alanı olan ünlü Tuzla Kuş Cennetine de kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. 

kus

Etiketler