İzmir ve merkezinde bir keşif yapmak isterseniz gidebileceğiniz yerleri kısaca tanıyalım.

İzmir merkezinde güzel bir keşfe çıkalım.

Sayfamda siz değerli takipçilerim için elimden gelen tüm bilgileri aktarmaya çalışıyorum. Genellikle bulunduğum yerlerin tarihi, kültürel mirasları ile birlikte bölgede gezilecek yerler, yöresel yemekleri veya eğlenip alışveriş yapacağınız yerler hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. Bazı takipçilerim daha fazla bilgi vermemi istiyorlar ama bulunduğum kısa süreli zamanlarda elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hedefim, sizler için Türkiye'de keşfedilmemiş yer bırakmamak. Umarım bu hedefimi beni takip eden gezi dostlarım sayesinde tamamlayacağım.

izmir_1

Bugünkü blog yazımı İzmir merkezde gezip görebileceğiniz birkaç yer için ayırdım. İlk yerimiz St. Polycarp Kilisesi. Eşsiz bir mimarisi olan bu yer, merkezde görebileceğiniz en eski yapılar arasındadır. Tarihçesine baktığınız zaman kilisenin ilk yapım zamanı 1625 yıllarına dayanmaktadır. Kilise zamanında Romalılar tarafından istilaya uğrayıp yakıp yıkılmıştır. Kilisenin papazı olan Aziz St.Polikarp Romalılar tarafından kiliseyi yakarken öldürülmüştür. Bu hikayenin izlerini kilisenin içindeki freskler eşliğinde görebilirsiniz.

izmir_2

Kiliseden çıkıp yolumuza, merkezde yine gidip gezebileceğiniz Ege Üniversitesi Botanik Bahçesine doğru yol alıyoruz. Bornova istikametinde olan Botanik Bahçesi 1962 yılından itibaren gelen misafirlere hizmet etmektedir. Ege Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan bahçe hem bir uygulama ve araştırma alanı hem de gelen misafirlerin gezip görebileceği ve eşsiz deneyimler kazandığı bir yer olarak konumlanmıştır. İzmir merkezde güzel ve doğa ile baş başa bir kaçış bölgesi istiyorsanız tam size göre bir yer. Özellikle çocuklu ailelerin en fazla tercih ettiği yerlerden biri.

izmir_3

Kiraladığımız arabamızla İzmir merkezde dolaşmaya devam ediyoruz. Yeni keşif noktamız Sasalı bölgesinde bulunan İzmir Doğal Yaşam Merkezi, dünyanın birçok yerinden getirilen birbirinden güzel ve değişik hayvan türlerinin bulunduğu noktaya doğru yol alıyoruz. Çok geniş bir araziye sahip olan Yaşam Merkezi 2008 yılından itibaren bölgeye gelen misafirlere kapılarını açmaktadır. Kesinlikle tel örgü veya kafes gibi, hayvanların doğal ortamından uzak tutulacak zararlı malzemelerden arındırılarak inşaa edilen merkez, bu yönüyle Türkiye'de tek olarak hizmet sağlamaktadır.

izmir_4

Bu güzel geziden sonra İzmir'in bir sembolü olan Saat Kulesi'ne doğru yol alıyoruz. Sultan Abdülhamit tarafından yaptırılan kule Konak semtinde bulunmaktadır. Konak semtiyle özdeşleşen Saat Kulesi İzmirliler tarafından en fazla bilinen yerlerden biri olmuştur. Bir buluşma merkezi olan Saat Kulesi, etrafında gezip görebileceğiniz birçok yere de sahiptir. Kordon, Pasaport Vapur İskelesi, Hükümet Konağı, Konak Yalı Camii ve Kemeraltı Saat Kulesi'nden sonra gezeceğiniz yerler arasındadır.

izmir_5

Müthiş bir görsel şölen sunan İzmir merkezde bulunan bu yerler, bölgeye gelen birçok yerli ve yabancı misafirin gezi noktaları olmuştur. Etrafta hem gezip eğleneceğiniz hem de çeşitli hediyelik eşyaların satın alındığı mağazalar, restaurantlar ve kafeler bulunmaktadır. Bir uçak veya otobüs bileti alıp İzmir merkezinde gezmeniz gereken bu yerler için vaktinizi ayırmanızı dilerim. Modern, çağdaş ve temiz bir şehir intibası bırakan İzmir her daim Türkiye'nin gözbebeği şehirlerimizdendir.

izmir_6

Etiketler
Online Rezervasyon