Kültürel Mirasımız Meryem Ana ve Efes Antik Kenti

Meryem Ana ve Efes Antik Kenti İzmir Selçuk İlçesinde Tarihi Atmosferi ile Sizleri Büyüleyecek...

Türkiye nin önemli turizm merkezleri arasında özellikle yabancı misafirlerin sıklıkla ziyaret ettikleri Meryem Ana evi, yıl içerisinde milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle turizm gelirlerinin büyük bir kısmını da bu bölge oluşturmaktadır. İzmir seyahatimizde Selçuk da yer alan Meryem Ana evi ve Efes Antik kentini ziyaret ederek kültürel seyahat bilgilerimize bir yenisini daha eklemiş oluyoruz.

selcuk1

İzmir den Selçuk a otoban yolu üzerinden rahat bir ulaşımla gelebilirsiniz. Selçuk tan yaklaşık 18 km içeride yer alan Meryem Ana Evi tepenin en üst kısmında ve patika yol üzerinden ulaşımı sağlanmaktadır. Bülbül dağının üst kısmında yer alan bu mekan aynı zamanda Hıristiyanlığın Hac merkezi olarak da bilinmektedir. Bazı kitaplarda Meryem in mezarının da Bülbül dağında yer aldığı belirtilmiştir. Meryem Ana ören yeri olarak geçen bu bölgede yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği görülmektedir.

selcuk2

Meryem Ana ören yeri aynı zamanda yerli turistler içinde özellikle ziyaret edilen bir konuma sahiptir. Kilisenin Meryem Ana isminin verilmesi 431 yılında toplanan Ekümenik meclisin İsa yı Tanrının oğlu olarak doğurduğuna karar vermesinden dolayı Meryem Ana adı da buradan geldiği sanılmaktadır. Bu denli kutsal bir mekan olan Meryem Ana ören yeri Türkiye nin de önem verdiği turizm merkezleri arasındadır. Ziyaretlerinizde Meryem Ana kilisesini, Meryem Ana evini ve Bizans dönemine ait olan kaleyi gezebilirsiniz.

selcuk3https://www.otelfiyat.com/media/blog/blog_icerik/585533selcuk3.jpg

Diğer bir gezi rotamız ise Efes Antik kenti oluyor. İzmir Selçuk ilçesine bağlı konumu ve ulaşımı ile dikkat çeken Efes Antik kenti Roma, Yunan ve Türk olmak üzere farklı türde medeniyetlerin izlerini taşımaktadır. Büyük bir alana sahip olan Antik kentin içerisinde Kütüphane, Müze, Tapınak, uzun taş yollar ve konaklama yeri olarak kullanılan bölümler yer almaktadır. Tarihi geçmişi M.Ö ye dayanan bu yapıyı görmemiş iseniz kesinlikle gezip görmenizi ve buranın ne denli büyüleyici olduğunu anlamanızı tavsiye ederiz.

selcuk4

Efes Antik kent içerisinde Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı, Ashab-ı Keyf gibi yapıların bulunduğu bilinmektedir. Roma ve Helenistik dönemlerine ait en çok eserlerin yer aldığı bir mekan olarak bilinmektedir. Roma İmparatorlarından Augustus un Asya Eyaletinin başkenti olarak geçmekte ve 200.000 kişiye ulaşan nüfusu ile tanınmaktadır. Burada adeta açık hava müzesi olarak geniş bir alana sahip olmasından dolayı biraz fazla yorulabilirsiniz.

selcuk5

Etiketler
Online Rezervasyon