Hafta Sonu İçin Kaçış Rotası Bursa /Tirilye

Dar Sokakları Ve Doğal Görüntüsü Eşliğinde Hafta Sonunu Değerlendirebileceğiniz Tirilye de Kısa Bir Tur

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde biraz olsun stres ve yorgunluktan uzaklaşıp kendinize vakit ayırmanız için sizlere tavsiye edebileceğimiz ve aynı zamanda hafta sonu kaçamak listesine ekleyebileceğiniz Bursa Tirilye den bahsedeceğiz. Özellikle Bursa nın önemli doğal güzellikleri içerisinde yer alan Tirilye, hafta sonu İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden rahatlıkla ulaşım imkanına sahiptir. Hiç vakit kaybetmeden sizlere Tirilye den ve burada yapabileceğiniz etkinliklerden bahsedelim.

bursa1

Bursa Tirilye, İstanbul dan 90 km uzaklıkta feribot ile rahat bir ulaşıma sahiptir. Son zamanlarda farklı etkinlik arayışında olan tatilciler özellikle Bursa Tirilye yi sıklıkla ziyaret etmektedir. Yoğunluk özellikle tatil dönemlerinde o kadar fazla ki Bursa Mudanya nın önüne geçmektedir. Şehrin stres ve yorucu ortamından biraz olsun uzaklaşmak için Tirilye yi kesinlikle gezmenizi tavsiye ederiz. Doğası, temiz havası ve sıcak kanlı insanları ile tatilcilerin huzurlu bir gün geçirmelerine olanak sağlamaktadır.

bursa2

Tirilye de gezerken dikkatimizi çeken dar sokakları, bol oksijen dolu ortamı ve tarihi ile adeta tarihte yolculuğa çıkmış hissi uyandırmaktadır. Burada fazlasıyla Osmanlı Rum konakları, tarihi çeşmelr, Kiliseler, zeytin ağaçları ve balığın her türlüsü yer almaktadır. Restoranlarda servis edilen lezzetli yiyecekleri ve deniz ürünleri ile keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Özellikle kiremitte balık yemenizi tavsiye ederiz.

bursa3

Bursa Tirilye Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakın olmasından dolayı özellikle hafta sonları çok yoğun geçmektedir. Tirilye için açık hava müzesi desek haksızlık etmiş olmayız. Çünkü tarihi dokusu, dar sokakları ve görüntüsünü bozmamış ortamı ile tarihi yolculuğa çıkmış olacaksınız. Dar sokaklarda kaybolarak yürüyüp her köşesinde farklı bir tarihi mekanı ziyaret edebilirsiniz. Doğal görüntüsü korunarak muhafaza edilen Tirilye yabancı misafirlerinde ilgi odağı konumundadır. 

bursa4

Burada önemli tarihi mekanlar arasında yer alan Taş mektep, Run ve Türk çocuklarının aynı sıralarda eğitim aldığı bilinmektedir. 1909 yılında yapıldığı bilinen tarihi taş mektep ziyaretçilerin kesinlikle görmesi gereken yerler arasındadır. Eski görüntüsü ve yıllanmış dış duvarları zamana meydan okuyarak halen ayakta durmaktadır. Gezimizi burada noktalayıp geri dönüş yoluna geçerken aklımız yinede bu doğal güzellikteki Tirilyede kalıyor…

bursa5

Etiketler
Online Rezervasyon