Yeşilırmak Üzerine Kurulu Amasya

Amasya Şehir Merkezinden Geçen Yeşilırmak Görüntüsü ile Büyülemektedir...

Farklı bir turizm cenneti olarak gösterilen Amasya ilinde kısa bir yolculuk yapacağız. Genellikle doğa severlerin ilgisini çekecek olan bu yazımızda sizlere yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan ortamı ve bol oksijen dolu temiz havası ile Amasya dan izlenimlerimizi paylaşacağız. Doğanın yanı sıra tarihi ve kültürel özellikleri bakımından da önemli bir konuma sahip olan Amasya yıl içerisinde yerli ve yabancı çok sayıda turiste de ev sahipliği yapmaktadır. O zaman hiç vakit kaybetmeden sizlere bu güzel yöre hakkında bilgiler verelim…

amasya1

Amasya , dünyanın bilinen ilk coğrafyacısı olan Strabon un doğduğu, Türk efsanelerinden Ferhat ın Şirin için dağları deldiği, Osmanlıya hükmetmiş padişahların yetiştiği ve ayrıca milli mücadele döneminde halkın en önemli desteği verdiği güzel şirin bir kasabadır. Hem kültürel özellikler bakımından hem de yöresel lezzet yönünden oldukça zengin bir konuma sahip olan Amasya ziyaretçilerine unutamayacakları bir gezi imkanı sunmaktadır.

amasya2

Sizlere Amasya da özellikle gezip görülmesi gereken yerlerden kısaca bilgiler aktaracağız. Böylelikle Amasya kültürü ve etkinlikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Amasya iline ulaşmak için Merzifon havalimanını kullanabilirsiniz. Ortalama 45 dakika mesafede yer alan havalimanı rahat bir ulaşım imkanına sahiptir. Samsun ve Sivas gibi illerden gelmeyi planlayan gezginler farklı bir atmosfere sahip olan tren yolculuğunu da tercih edebilirler.

amasya3

Amasya şehrinin tam ortasından geçen Yeşilırmak, bu bölgenin eşsiz güzellikleri arasında yer almaktadır. Irmak üzerinde kurulu olan tarihi taş köprüler buranın tarihi gelenekleri göz önüne getirmektedir. Bir çok kafe, pansiyon ve oteller bu bölgeye konumlandırılmış olmasından dolayı tüm etkinliklerinizi ırmak kenarında gerçekleştirebilirsiniz. Burada turlara katılarak aktivitelerinden de yararlanabilirsiniz.

amasya4

Anadolu da çok sayıda medeniyetten izlerin yer aldığı bilinmektedir. Amasya da ilk cografyacı olarak bilinen Strabon un memleketi olmasından dolayı Yeşilırmak kenarına yapılan Strabon heykelini de ziyaret edebilirsiniz. Turistlerin yoğun ilgisini çeken bu bölgede özellikle mayıs eylül aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Amasya turumuza burada son verirken sizlere farklı gezi programlarından dikkat çeken özellikler hakkında bilgi vermek üzere iyi eğlenceler.

amasya5

Etiketler
Online Rezervasyon