Çinicilik ve sağlık turizminin önde gelen illerinden Kütahya'yı keşfedelim.

Porselende bir numara Kütahya.

Sevgili gezisever dostlarım için bugünkü blog yazıma Kütahya ilinden bahsederek başlamak istiyorum. Türkiye ilinde görmediğim il kalmasın felsefesini kendime bir görev benimseyerek sizlere en sağlıklı bilgileri elimden geldiğince vermeye çalışmaktayım. Yurdun dört bir yanını gezdiğim zamanlar, ilden ile kültürlerin farklılığına şahit olmam beni çok etkilemektedir. Müthiş bir coğrafya üzerinde konumlanan Türkiye, hem stratejik hem de paha biçilmez kültür, mozaik ve iklim yönünden vazgeçilmez yerlerden biridir.

kutahya_1

Kütahya, Türkiye ekonomisi için önemli bir yer teşkil etmektedir. Buraya geldiğim günden itibaren tarih ve kültür kokan bir yer olduğuna şahit oldum. Tam tarihi belirlenemeyen Kütahya ili Frigyalıların burayı ilk yerleşim yeri olarak kullandığı bilinmektedir. Osmanlı dönemi ve tarihinde birçok olaya sahne alan Kütahya birçok ayaklanmanın da merkezi olmuştur. Celali Ayaklanmaları, Can Mirza Paşa Vakası, Sahte Mütesellim Vakası, Acemoğlu Vakası, Hacı Molla Süleyman Ağa'nın Katli, Nasuhoğlu Nasuh Vakası gibi olaylarla Kütahya'nın tarihinde yer edinmiş olaylardandır.

kutahya_2

Kütahya ili gelenek ve göreneklerine sahip ender illerden biridir. Belirli dönemlerde yapılan şenlikler, kış eğlenceleri, folklorik oyunlar buraya özgü aktivite örneklerindendir. Umarım bu eğlencelere denk gelirsiniz, benim geldiğim dönemde tam şenlik dönemine rast geldiği için kendimi şanslı görebilirim. Çeşitli folklorik kıyafetlerinde sergilendiği ilde, birçok hediyelik eşya, yöresel yemekler ve çinicilik örneklerine rastlayabilirsiniz. Ege Bölgesi gezilerinizde vaktiniz varsa Kütahya ilini görmeden dönmeyiniz.

kutahya_3

Kütahya ili gezinizde biraz mola verip güzel bir yemek yemek istiyorsanız cazip birçok seçenek bulacaksınız. Kütahya'nın en önemli yemek kültürünün başlangıcını buğday, hamur ve süt ürünleri oluşturmaktadır. Kendine özgü yöresel yemekleri ve yapılışına şahit olduğumuz il, damak zevkimize olabildiğince hitap etmiştir. Börek ve mantılar, çorbalar, dolmalar ve sarmalar, et yemekleri, tatlılar sizi baştan çıkaracak ürünlerdendir. Merkezde çok fazla fast food tarzı yer yoktur. Bu yüzden Kütahya ilini kutlamak istiyorum.

kutahya_4

İl, en ünlü porselen ve çinicilk özelliğiyle Dünya üzerinde önemli bir yer edinmiştir. Kütahya porselenin il ekonomisi için önemli bir yer teşkil etmesi, Türkiye ekonomisi içinde katkısı büyüktür. Buraya ayrıca termal ve sağlık turizmi açısından da ziyaret edebilirsiniz. Termal birçok tesisin yer aldığı Kütahya, sağlık turizminin en önemli kaynaklarından birine sahiptir. Özellikle kış aylarında hem çinicilik hem de sağlık turizmi açısından yurt içi ve yurt dışından birçok misafir ziyaret etmektedir. Ege bölgesi gezilerinizde Kütahya ili anılarınızda farklı bir yer edinecektir.

kutahya_5

Blog sayfamda olabildiğince sizlere Kütahya ili hakkında bilgi vermeye çalıştım. Umarım bu bilgiler sizlere yönlendirme açısından önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle sağlık turizm açısından mutlaka gelmeniz gereken yerler arasındadır. Porselen ihtiyacınız varsa da mutlaka yerinden almanızı tavsiye ederim. Hem fiyat olarak uygun hem de seçenek bakımından daha fazla örnek bulabileceksiniz. Sizlerle paylaştığım bu bilgiler birazcık olsun ışık tuttuysa beni mutlu etmektedir. Bir sonraki gezeceğim yerin blog yazısı için sizlerle buluşmanın heyecanını her dönem yaşamaktayım.  

kutahya_6

Etiketler