Türkiye'nin turizm açısından en fazla tercih edildiği ülkeler

Kültürü, doğası ve tarihi zenginlikleriyle yurtdışından birçok misafirin tercihi Türkiye

Türkiye'nin eşsiz doğası, tarihi, denizleri ve kültürüyle sizlerle blog sayfamda paylaşmanın mutluluğu inanın paha biçilmez. Türkiye'de inanılmaz bir potansiyel olduğunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Turizm bakımından zengin bir kültür ve medeniyet beşiğine sahip ülkemize her yıl milyonlarca turist ziyaret etmektedir. Bu yazımda sizlere ülkeye gelen turistlerin neden ve en çok hangi bölgelerden geldiğini yazmaya çalışacağım.


turizm_1

Öncelikle 90'lı yılların başında patlayan turizm sektörü, Türkiye'nin hem dışa açılmasında hem de turizm de büyük ölçüde pay sahibi olmasına sebep olmuştur. Bu sayede ülkemizde turizm ile ilgili birçok okul, meslek okulları ve üniversiteler açılmıştır. Ülke tanıtımında o yıllardan günümüze gelene kadar turizm dalında birçok gelişim sağlanırken, hem otelcilik hem de acentacılık alanında önemli ölçüde yol katedilmiştir. Bu okulların açılması yeni istihdam alanları oluştururken kalifiyeli eleman olanaklarını da artırmıştır. 

turizm_2

Turizmde bizi en çok tercih eden ülkelerden biri Rusya olmuştur. Hem devletlerarası ilişkilerde hem de turizm dalında sağlanan ortaklaşa anlaşmalarla ülkemize bu ülkeden gelen turist sayısı çok fazladır. İlerleyen zamanlarda bu ülkeden gelen bazı Rus vatandaşları, özellikle emekli olanlar ülkemizden arazi alarak yerleşmişlerdir. Özellikle Antalya bölgesi Rus vatandaşlarının en fazla tercih ettiği bölgeler arasındadır. 


turizm_3

Bunun dışında son verilere göre Rusya'dan sonra gelen ülkeler; İngiltere, İran, Bulgaristan, Gürcistan, Hollanda, Fransa, Suriye, İtalya, Yunanistan, ABD, Ukrayna, Belçika ve Avusturya gelmektedir. Toplamda 4.000.000 üstü ziyaretçisi olan ülkemize gün geçtikçe artan bir talep, ülkemizin tanıtımında önemli bir paya sahiptir. Ülkemizin tercih edilme sebeplerinin başında dört mevsimi yaşamamızdır. Bunun dışında kültürel mirasları, medeniyeti, tarihi kalıntıları, denizi ve doğal yaşam alanları ile ülkemiz cazip yerler arasındadır. 


turizm_4

Sizlere elimden geldiği kadar ülkemiz hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. Fırsat bulduğum her anı değerlendirerek sizlere her türlü bilgiyi birebir aktarmaya çalışıyorum. Gerçekten yaşadığımız bu toprakların değerini bilirsek hem ileri dönemde elimizde çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir mirasımız olur hem de bu bıraktığımız miraslar üzerinden ülkemizin tanıtımında önemli bir çizgiye sahip olabiliriz. Bunun temelinde yatan en büyük çözümlerden biri de eğitimden geçmektedir. Herşeyin ülkemiz açısından daha da iyi olmasını temenni ediyorum. 


turizm_5

Etiketler
Online Rezervasyon