Türkiye'de turizm

Dört mevsimin en güzel örneklerini yaşayacağınız mükemmel ülke Türkiye.

İş yoğunluğundan dolayı çıkamadığım tatil fırsatını bu dönemde yakalamışken sizlerle paylaşmak istedim. Türkiye, Dünya'nın hem mevsim hem de konum olarak coğrafi ve fiziki şartlar bakımından en güzel ülkelerinden biri. Burada yaşamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Açtığım blog sayfamda fırsat ve vakit bulduğum gezi anılarımı sizlerle paylaşmak istedim. Eşsiz bir doğa, tarih, deniz, kum, medeniyet ve farklı kültürlerin bir araya geldiği ülkemizde tatil yapmak ayrıcalığını yaşadığım için huzurluyum. Sizlerin de vakit kaybetmeden ilk önce ülkemizi daha sonra da başka ülkelerin şehirlerini keşfetmeye davet ediyorum.

 

 

Türkiye'de turizm 1950'li yıllarda başlamış ve 1997 yılında esas başlangıcını yapmıştır. Başlangıç tarihi olarak 1997 yılında 10 milyon kadar turist ülkemize gelmiştir. Bu potansiyel sayesinde ülkemizde yeni istihdamlar sağlanması adına Turizm ve Otelcilik alanında birçok okul ve meslek okulları da açılmştır. Yatırımcıların da desteğiyle açılan yeni oteller birçok bölgede hem istihdam alanı yaratmış hem de ülkemize gelen turistlere birçok seçenek imkanı sunmuştur. Her yıl turizm alanında faaliyetlerini bir kat daha artıran Türkiye, Dünya'da ismini duyurmuş ve kanıtlamış olarak bulunmaktadır.

 

 

Gezilerimi zaman ayırdığım dönemde genellikle kıyı bölgelerinde yaptım. Ege, Marmara, Akdeniz turizm bakımından en fazla yoğunluk yaşandığı yerler olduğu için zamanımı genellikle buralarda harcadım. Bu bölgelerde birçok otelin konumlandırılmış olması hem bölgeye hem de ülke ekonomisine önemli ölçüde büyük katkı sağlamıştır. Özellikle bu bölgelerin Avrupa'da yaşayan nüfus tarafından tercih edilmesi, bölgeye olan ilginin daha çok artmasına sebep olmuştur. Gezilerinizi mümkün mertebe ertelememeye bakınız.

 

 

Sizlere gittiğim erken rezervasyon otellerinden birkaç tanesini yazmak istiyorum. Bu oteller Akdenizin en iyi otellerinden olmakla beraber hizmet bakımından da en üst seviyede bulunmaktadır. Maxx Royal Belek Golf Resort, Hotel Sonne, Limak Limra, Limak Atlantis, Sueno Hotels Golf Belek, Lukka Hotel, Calista Luxury Hotel, Cornelia De Luxe Resort ve bunun gibi birçok tesis, yine Ege'de; Sianji Wellbeing Resort, Otel Aqua, Yacht Classic Hotel, Voyage Bodrum, D Maris Bay, Kefaluka Resort ve daha niceleri Türkiye'de hizmet veren lüks oteller arasındadır.

 

 

Bahsettiğim oteller genellikle Herşey Dahil ve Ultra Herşey Dahil sisteminde hizmet vermektedir. Animasyon, eğlence, aile ve çocuklar için çeşitli şovlar, açık büfe yemekleri, içecekleri, ara öğünleri konaklama boyunca alacağınız hizmetler arasındadır. 1990'lı yıllardan günümüze birçok şeyin değiştiğini bu otelleri gezerek görebilirsiniz. Hem hizmet, hem kalite bakımından ve özenle yetiştirilmiş personel farkını gidip görmenizi isterim. Genel anlamıyla başarılı olan bu oteller orta halli bir aile için bütçe bakımından biraz zorlayacaktır.

 

 

Sizlere elimden geldiğince erken rezervasyon otelleri hakkında bilgi vermeye çalıştım. Gideceğiniz oteller Türkiye'de hem bölge olarak hem de tesis olarak en üst seviyede otellerdir. Avrupalı için bu oteller ekonomik olsa da, ne yazık ki bizler için biraz lüks ve pahalıya kaçmaktadır. Eğer ileriye dönük bu oteller için hayaliniz varsa bütçe oluşturup gitmenizi tavsiye ederim. Özellikle eğlence ve yemekler yönünden alacağınız en iyi hizmetlere sahiptir. Acentaların ve otellerin yaptığı erken rezervasyon kapsamındaki fiyatlardan kısa zamanda yararlanınız. 

 

Etiketler
Online Rezervasyon