Mayıs Ayı Tatil Önerileri

En Güzel Mayıs Ayı Bu Olsun

Yaz ayının habercisi mayıs tatil için en uygun aylardan birisidir. Mayıs ayında, artık mart ve nisan ayındaki gibi hava sıcaklıklarında dalgalanmalar çok az ya da hiç olmaz. Bu ayda termal otellerin yanı sıra akdeniz ve ege kıyıları da tatil için seçenekler arasındadır. Termal oteller yıl boyu ziyaretçisi olan tesislerdir. Özellikle mayıs ayı oldukça yoğundur. Sağlığa iyi geldiği doktorlar tarafından onaylanan şifalı sular özellikle rahatsızlığı bulunan kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. 

deniz

Tercihinizi termal otellerden yana kullanacaksanız, Afyon, Pamukkale, Kızılcahamam, Gönen, Kütahya, Bolu, Bursa gibi şehirler mayıs ayında gidebileceğiniz rotalar arasında olabilir. Bu kentlerde bulunan termal tesislerde, eklem ağrısı, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, romatizma, sedef ve benzeri birçok hastalığa iyi geldiği bizzat ziyaret eden kişiler tarafından söylenmektedir. Ayrıca fiyat konusunda da her bütçeye uygun oteller bulmak ta mümkün. 

termal

Ülkemizin güney ve ege kıyıları hem enlem hem de denizellik etkisi ile diğer bölgelere göre daha sıcak olmaktadır. Mayıs ayında bu bölgelerde rahatlıkla denize girebilirsiniz. Özellikle mayıs ayında yaz aylarına göre sakin olan oteller fiyat açısından da çok uygundur. Eğer okula giden bir çocuğunuz yoksa ve işle ilgili izin konusunu çözebilirseniz bence mayıs ayını değerlendirin. Diğer aylara göre oteller daha sakindir. Bu sebeple hem havuzlar hem de deniz daha temiz kalmaktadır. Akdeniz ve ege kıyılarına mayıs ayında sanıldığından daha çok turist gelmektedir. Hem daha uygun fiyattan konaklayıp hem de daha sakin bir tatil geçirme şansı olmaktadır. 

jakuzi

Soğuk günlerin tamamen geride kaldığı mayıs ayında haftasonlarınızı tatille değerlendirebilirsiniz. Yaşadığınız yerden çok uzaklaşmayıp size en yakın tatil merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. Ülkemizin hemen hemen her noktasında kısa tatil yapabilmek oldukça mümkün. Çünkü yakınlarda bir göl, kaplıca suyu ya da tabiat parkı mutlaka vardır. Hem ruhen hem de bedenen rahatlamak için haftasonu tatili kısa da olsa önemlidir. Özellikle Ankara ve İstanbul bu yönde çok şanslı kentlerdendir.Ülkemiz dört mevsimin nadir yaşandığı ülkelerden birisidir. Her mevsimde tatil seçeneği sunan ülkemizde mutlaka size hitap eden bir tatil seçeneği bulabilirsiniz. 

safranbolu

 

Etiketler